Απευθείαν αναθέσεις έργων σε «ημέτερους» με τις ευλογίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με αφορμή την συζήτηση για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλο και την οξεία αντίδραση που προκάλεσαν στις τάξεις της αντιπολίτευσης οι τροπολογίες, οι οποίες κατατέθηκαν από μέρους βουλευτών και υπουργών της συγκυβέρνησης, μπήκα στον κόπο να εντοπίσω το «μήλον της Έριδος»με μία εκτενή ανάγνωση των τροπολογιών όπως αναρτήθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής.

Προς το τέλος της μικρής μου έρευνας
το μάτι μου έπεσε επάνω σε αυτό:

Χρειάστηκα τρεις φορές ανάγνωσης για να συνειδητοποιήσω το ακριβές περιεχόμενο της τροπολογίας το οποίο, μετά από προσεκτική μελέτη, είναι τρομακτικό. Και είναι τρομακτικό, όχι απλά επειδή εισηγείται την άρση εμποδίων στην απευθείας ανάθεση δημοσίων έργων σε ιδιώτες κατά το δοκούν και κατά την διακριτική ευχέρεια των κυβερνώντων, αλλά γιατί πρόκειται για την πιο παραστατική και αληθινή εξαπάτηση όλων όσων εμπιστεύθηκαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως το κόμμα που θα συγκρουσθεί με την διαπλοκή και τα συμφέροντα των «μεγαλοεργολάβων».

Η συγκεκριμένη τροπολογία, όπως άλλωστε μπορεί ο καθένας να διαβάσει, επιτρέπει, κατά περίπτωση, η οποία δεν ορίζεται μάλιστα από αντικειμενικά και υπάρχοντα κριτήρια, την παράκαμψη της κείμενης νομοθεσίας για την διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών για την ανάθεση έργων, γεγονός που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίζει ο ίδιος, ως ανώτατος πολιτικός προϊστάμενος της διοικητικής του ιεραρχίας, τις εταιρείες οι οποίες θα αναλαμβάνουν δημόσια έργα.

Η κόντρα με τα συμφέροντα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, είναι μάλλον επιλεκτική. Μπορεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να ευαγγελίζεται την ρήξη με τους κρατικοδίαιτους εργολάβους και mediaρχες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποκλίνει ούτε βήμα από την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των αναθέσεων δημοσίων έργων, δημιουργώντας την δική του επιχειρηματική - κρατικοδίαιτη κάστα, πάντα στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Υ.Γ: Οι υπογράφοντες υπουργοί είναι οι κύριοι Βαρουφάκης, Πανούσης, Κατρούγκαλος, Χριστοδουλοπούλου, Βούτσης και Σταθάκης.

Υ.Γ 2: Αποκαλυπτική της ύποπτης προχειρότητας των τροπολογιών και του Ν/Σ εν τω συνόλω του, είναι και η τοποθέτηση του βουλευτή επικρατείας του Ποταμιού και πρώην διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα