Απάντηση ΗΠΑ για τις επιθέσεις στη Μόσχα: Δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

Απάντηση στη Μόσχα για τις κατηγορίες ότι «ενθαρρύνει» την Ουκρανία για επιθέσεις με drones στο έδαφος της Ρωσίας, έδωσε η Ουάσιγκτον.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, επέκρινε τη στάση σιωπής των ΗΠΑ μετά τη χθεσινή επίθεση στη Μόσχα λέγοντας ότι η σιωπή και η αγνόηση των θηριωδιών (...) δείχνουν κάποιου είδους επιείκεια» της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι του Κιέβου.

«Όμως στην πραγματικότητα, πρόκειται για ενθάρρυνση των ουκρανών

τρομοκρατών», πρόσθεσε

Σε απάντηση του το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «δεν υποστηρίζει στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας στο έδαφός της.

«Γενικά, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας. Είμαστε επικεντρωμένοι στο να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση που χρειάζεται για να ανακτήσει το δικό της κυρίαρχο έδαφος», είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στη Σουηδία.

Την ίδια απάντηση είχε δώσει νωρίτερα χθες και η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, αρκετά UAVs καταρρίφθηκαν χθες το πρωί καθώς πλησίαζαν τη Μόσχα, τρία με ηλεκτρονική παρεμβολή και πέντε από την αντιαεροπορική άμυνα.

Ωστόσο άλλα έπληξαν κτίρια, προκαλώντας υλικές ζημιές. Το Κρεμλίνο επέρριψε την ευθύνη στο Κίεβο, που επισήμως το διέψευσε.

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για την επίθεση αυτή, η κυρία Ζαν-Πιερ είπε πως ακόμη ο Λευκός Οίκος «συγκεντρώνει πληροφορίες» για το τι συνέβη, επιμένοντας πως η αμερικανική θέση έχει μεταφερθεί «με σαφήνεια» στις ουκρανικές αρχές αλλά επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η επίθεση στη Μόσχα έγινε καθώς το Κίεβο υπέστη για δέκατη έβδομη φορά ρωσική αεροπορική επιδρομή χθες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕNvidia: Η εταιρεία-«κλειδί» στην «έκρηξη» της Τεχνητής ΝοημοσύνηςΗ Τεχνητή Νοημοσύνη και οι νέες προκλήσεις για όλους μαςΕΚΤ: Καμπανάκι για 13 ισχυρές τράπεζες της Ευρωζώνης εάν υπάρξουν εκροές κεφαλαίων
Keywords
Τυχαία Θέματα