Αντίδραση της ΝΔ στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση ζητά τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Καταγγελία ότι η κυβέρνηση ζήτησε τα αποθεματικά των νοσοκομείων προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Υγείας και κυκλοφόρησε στο twitter ζητείται από τα δημόσια νοσοκομεία να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος και να ενημερώσουν για το ύψος τους.
Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Γ.Δ.Ο.Υ.
Υπ. Υγείας Θεόδωρου Α. Κοματά. Υπενθυμίζεται ότι η εντολή προς τα νοσοκομεία να αποστείλουν την κατάσταση με τα αποθεματικά τους είχε δοθεί και όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκειμένου να αποπληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Το σχετικό έγγραφο ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, Νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Η επιβεβαίωση της επείγουσας εντολής. Ημερομηνία 21/4/16, υπογραφή του ΓΔ του Υπ. Υγείας, επίκληση της περσινής ΠΝΠ pic.twitter.com/rTH3VtPsds

— P.G. Papanikolaou (@PGPapanikolaou) April 21, 2016

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει:

«Το κόστος της ‘’καθυστερημένης’’ διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα εκτινάχθηκε στα 5,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών που ξεκίνησε πέρυσι και τον αναγκαστικό δανεισμό, ‘’σκουπίζοντας’’ όλα τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν απομείνει.

Τελευταίο τους σημερινό ‘’θύμα’’, τα αποθεματικά των Νοσοκομείων, που μεταφέρονται άρον – άρον στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι ήττες είναι αλλεπάλληλες, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να θριαμβολογεί».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα