Αντίδραση Μαξίμου για το ΣτΕ και τα οικόπεδα

.Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Μέγαρα. Σάββατο 24 Μαΐου 2025 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ήταν καιρός να αντιδράσει το Μαξίμου στις συγκεκριμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και πόσο μάλλον για θέματα που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, τινάζοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία στον αέρα. Είτε κληρονομικά είτε επενδυτικά.

Τελευταίο και τρανταχτό παράδειγμα το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για τα

οικόπεδα. Ακυρώνοντας την δυνατότητα οικοδομικών δράσεων που ήταν εφικτές για πάνω από 40 χρόνια και όχι με αποφάσεις αυτοδιοικητικές. έστω και της τελευταίας πενταετίας. Δηλαδή, πραγματική παράνοια, κρυμμένη μέσα σε νομικές χαραμάδες.

Βεβαίως δεν υπήρξε επίσημη κυβερνητική αντίδραση δυσαρέσκειας για το ΣτΕ, αλλά όλες οι πληροφορίες μας δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση, ότι αυτό συμβαίνει στο ανώτατο επίπεδο - και μάλιστα πολύ έντονα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζεται προσωπικά ενοχλημένος και προβληματισμένος με τις «παρενέργειες» των αποφάσεων του ΣτΕ, με τις οποίες μπλοκάρονται οικοδομικές δραστηριότητες - ακόμα και σε οικισμούς όπου το δημογραφικό φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη με κίνδυνο ερήμωσης και εγκατάλειψης της περιφέρειας.

Υπενθυμίζω αυτό που είχα γράψει πριν από περίπου ένα μήνα στη  HuffPost. Κυβερνητικό στέλεχος , την επόμενη μέρα της ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ στο προεδρικό διάταγμα για τα οικόπεδα, σε προσωπική μας συζήτηση, να τα χώνει σε «κολλημένους» δικαστές.

Επίσης να υπενθυμίσω το πόσο είχε κατηγορηθεί ότι δρούσε ως οδοστρωτήρας στο 5ο τμήμα του ΣτΕ η τότε πρόεδρος και μετέπειτα ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «αγαπημένη» πολλών «περίεργων» ΜΚΟ, μπαίνοντας ανάχωμα σε οτιδήποτε προωθούσε αναπτυξιακά έργα στον τόπο μας. 

Πάντως, το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν κρύβει αυτή τη δυσαρέσκεια για το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι φέρνοντας οσονούπω  ένα νέο «ανασχηματισμένο» Προεδρικό Διάταγμα για τα οικόπεδα, είτε προειδοποιεί είτε θέλει να προλάβει την οποιαδήποτε απόφαση, η οποία για μια ακόμη φορά θα οδηγήσει σε περιδίνηση και σε αφανισμό τις μικρές/μεσαίες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ή/και επενδυτικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της περιφέρειας σε τόπους που έχουν πέσει στο απόλυτο μαράζωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίδραση Μαξίμου, ΣτΕ,antidrasi maximou, ste