Αγγλίδα καλείται να πληρώσει 24.500 λίρες για... παράνομο παρκάρισμα

Αποζημίωση-«μαμούθ» καλείται να πληρώσει μια 28χρονη στην Βρετανία για παράνομο παρκάρισμα.

Η γυναίκα συνήθιζε να σταθμεύει το όχημά της σε έναν χώρο κοντά στο διαμέρισμά της, ο οποίος προστατεύεται από ιδιωτική εταιρεία στάθμευσης. Η ίδια έβρισκε σε καθημερινή βάση «πρόστιμα» για παράνομο παρκάρισμα, όμως πίστευε πως αυτά δεν είχαν νομική ισχύ, καθώς προέρχονταν από ιδιωτική εταιρεία.
Ακόμα, αρνούνταν να ενοικιάσει έναν χώρο για το αυτοκίνητό της έναντι 40 λιρών τον μήνα, αγνοώντας ότι η εταιρεία μπορούσε να την οδηγήσει στα δικαστήρια.

Όταν τελικά το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα έφτασε τις 18.500 λίρες, η εταιρεία VCS παρέπεμψε την υπόθεση στα δικαστήρια. Σύμφωνα με το BBC, οι δικαστές διαπίστωσαν ότι η 28χρονη γνώριζε ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο και αποφάσισαν ότι θα πρέπει να αποζημιώσει την εταιρεία με 24.500 λίρες.

Οι ιδιωτικές εταιρείες δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα όμοια με εκείνα της τροχαίας, όμως οι παραβιάσεις των χώρων που προστατεύουν αντιμετωπίζονται από τους νομικούς ως παραβιάσεις συμβολαίων.Για παράδειγμα, εάν ένας οδηγός αγνοήσει τις ταμπέλες που αναγράφουν «ιδιωτικός χώρος στάθμευσης» και παρκάρει το αυτόκινητό του σε έναν προστατευμένο χώρο, θεωρητικά παραβιάζει ένα «συμβόλαιο» και η εταιρεία μπορεί να τον οδηγήσει στα δικαστήρια.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα