Αγγλία: Ο Γκάρι Λίνεκερ παρομοίασε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο με τη ναζιστική Γερμανία

Ο Γκάρι Λίνεκερ δεν δέχθηκε ποτέ κάρτα στη 16χρονη σπουδαία καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, αλλά ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας κινδυνεύει πλέον να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον εργοδότη του, το BBC, επειδή υπερασπίστηκε τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στη Βρετανία.

Ο Λίνεκερ φιλοξενεί την κορυφαία ποδοσφαιρική εκπομπή του BBC “Match of the Day” για περισσότερα από 20 χρόνια και ο χαρισματικός 62χρονος δεν φοβήθηκε ποτέ να εκφράσει ανοικτά τις απόψεις

του για πολιτικά ζητήματα όπως το Brexit.

Αν και το BBC ακολουθεί αυστηρές πολιτικές αμεροληψίας, αυτό δεν εμπόδισε τον Λίνεκερ να εκφράζει τις απόψεις του στο Twitter, όπου έχει πάνω από 8,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

Την Τρίτη η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπρέιβερμαν κατέθεσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ένα άκρως αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για να σταματήσουν σχεδόν όλοι οι μετανάστες να διασχίζουν τη Μάγχη. Ο Λίνεκερ  το περιέγραψε ως «κάτι περισσότερο από απαίσιο» και «αμέτρητα αδυσώπητο».

Ο Λίνεκερ έγραψε στο Twitter ότι η γλώσσα της ΥΠΕΣ που χρησιμοποιήθηκε στις προτάσεις δεν ήταν ανόμοια με αυτή της ναζιστικής Γερμανίας, αναγκάζοντας το BBC να τον καλέσει για μια «ειλικρινή συνομιλία» μετά την καταγγελία της Μπρέιβερμαν.

Ωστόσο, ο Λίνεκερ ο οποίος φιλοξενεί και έναν δεύτερο πρόσφυγα στο σπίτι του από πέρυσι όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά και αντέδρασε την Τετάρτη, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να μιλά για όσους δεν έχουν φωνή.

There is no huge influx. We take far fewer refugees than other major European countries. This is just an immeasurably cruel policy directed at the most vulnerable people in language that is not dissimilar to that used by Germany in the 30s, and I’m out of order?

— Gary Lineker
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγγλία, Γκάρι Λίνεκερ, Γερμανία,anglia, gkari lineker, germania