«Αγγίζει» τους δολοφόνους Ζαφειρόπουλου η αστυνομία; Τι «αποκαλύπτει» τους εκτελεστές

Αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το δικηγορικό γραφείο του 52χρονου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στα Εξάρχεια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι εκτελεστές είναι σεσημασμένοι, δηλαδή έχουν «φάκελο», με αποτέλεσμα να εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία των ερευνών. Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δοθεί εντολές προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία ταυτοποιήσεων αποτυπωμάτων και DNA που αφορούν
στη συγκεκριμένη υπόθεση, ούτως ώστε να μη χαθεί χρόνος για τις Αρχές.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους καταθέσεις που δίνουν μία πολύ καλή εικόνα για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Ασκληπιού 154, όπου έπεσε νεκρός ο γνωστός ποινικολόγος. Τα βασικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του θύματος, ο οποίος υποδέχθηκε τους δύο δράστες κατά την είσοδό τους στο κτίριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δολοφόνοι παρέμειναν για τουλάχιστον 15 λεπτά στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με το θύμα να τους ακούει προσεκτικά για υπόθεση που τους αφορούσε και να κρατάει σημειώσεις.

Οι δύο άνδρες είχαν κλείσει την Τετάρτη ραντεβού για να δουν μία ημέρα μετά, στις 18.30, το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στα Εξάρχεια. “Τη συνάντηση με τα άτομα αυτά την είχε κανονίσει ο ίδιος ο Ζαφειρόπουλος. Μου είχε πει ότι περιμένει δύο πελάτες στο γραφείο. Εγώ δεν τους ήξερα. Τους είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά”, κατέθεσε ο 32χρονος συνεργάτης του ποινικολόγου.

Οι εκτελεστές έφτασαν περίπου πέντε με δέκα λεπτά μετά τις 18.30 και μετά από ολιγόλεπτη παραμονή τους στον προθάλαμο μπήκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μαζί με τον 32χρονο συνεργάτη του. Από την αντίδραση του ποινικολόγου στη θέα τους ήταν σαφές ότι τους περίμενε. Ο 32χρονος, ασκούμενος δικηγόρος, αποχώρησε από το γραφείο για μία δουλειά και μετά από περίπου 15 λεπτά ακούστηκε ο πυροβολισμός. Από μαρτυρία κατά τη διαφυγή των δραστών προκύπτει ότι και τα δύο άτομα είχαν πάνω τους όπλο, πιθανότατα σε ζώνες κάτω από τα ρούχα τους. Ένας, όμως, είναι αυτός που πυροβόλησε μία φορά το θύμα στο στήθος (από τη δεξιά πλευρά). Η σφαίρα έπληξε ζωτικά όργανα με αποτέλεσμα ο 52χρονος να πέσει νεκρός.

“Οι μισθωμένοι δολοφόνοι δεν θα παρέμεναν στο γραφείο του για τόση ώρα. Οι εκτελεστές πήγαν εκεί για να συζητήσουν για συγκεκριμένη υπόθεση. Εξετάζουμε το σενάριο να διαφώνησαν μαζί του για κάτι και τότε ο ένας από αυτούς να τον εκτέλεσε. Ενδεχομένως πήγαν εκεί για να του ζητήσουν εκβιαστικά κάτι, όντας αποφασισμένοι αν δεν τους ικανοποιήσει να τον δολοφονήσουν. Έδειξαν τα πρόσωπά τους, άφησαν τα αποτυπώματά τους. Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε μία υπόθεση ως πρόσχημα για να προσεγγίσουν το θύμα”, λέει στο αστυνομική πηγή.

Δεν φοβόταν για κάτι το θύμα

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος φοβόταν για τη ζωή του ή ότι είχε δεχθεί απειλές. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε προσωπική ασφάλεια αλλά ούτε και κάμερες ασφαλείας στο γραφείο του. Το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, έπινε καφέ σε πολύ καλή διάθεση με συνάδελφό του στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εξέφραζε μάλιστα τη χαρά του ότι ο γιος του θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στη δικηγορία ξεκινώντας την πρακτική του άσκηση στο γραφείο του. Από Δευτέρα ο ποινικολόγος θα συνέχισε να δουλεύει πάνω σε σοβαρές υποθέσεις που αφορούν σε εγκληματικές οργανώσεις. Το σύνολο των υποθέσεων αυτών έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας, όπως και οι αναλύσεις των κλήσεων και των sms που πραγματοποίησε το θύμα τα τελευταία 24ωρα. Βέβαιο θεωρείται ότι μία από τις κλήσεις που είχε δεχτεί ήταν από τους δράστες, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι έγινε από κινητό τηλέφωνο που είναι δηλωμένο με τα στοιχεία του πραγματικού κατόχου.

Η περιγραφή των δραστών

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών και έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 15.00 στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, στη συμβολή της λεωφόρου Ιασωνίδου και της οδού Χρυσάνθου Τραπεζούντος στο Ελληνικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα