Άνευ προηγουμένου επίσκεψη του προέδρου της βορειοκορεατικής Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης στη Νότια Κορέα

Ο ηγέτης (από τυπικής άποψης) της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιήσει μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη Νότια Κορέα αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν αξιωματούχοι τη Δευτέρα, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών κατά τους Χειμερινούς Πολυμπιακούς, που αρχίζουν σε τέσσερις ημέρες.

Το επίσημο βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA επιβεβαίωσε τη Δευτέρα πως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, πρόεδρος του προεδρείου της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης θα παραστεί στην τελετή έναρξης

των Ολυμπιακών την Παρασκευή, στο Πιεονγκτσάνγκ.

Ο υπουργός Ενοποίησης της Σεούλ είπε την Κυριακή πως ο Κιμ θα ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας 22 ατόμων, η οποία αναμένεται να καταφθάσει στη Νότια Κορέα την Παρασκευή, για ένα τριήμερο ταξίδι.

Η επίσκεψη του Κιμ λαμβάνει χώρα καθώς η Σεούλ εναποθέτει τις ελπίδες της σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου κατά τους Ολυμπιακούς, που θα διαρκέσουν από τις 9 ως τις 25 μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Στην τελετή έναρξης θα παραστούν και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και άλλοι ηγέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα