Ανασχηματισμός στη Βρετανία: Οι διακοπές στην Ελλάδα "τελείωσαν" τον Ράαμπ από ΥΠΕΞ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, μεταφέροντας τον Ντόμινικ Ράαμπ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/9) η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ράαμπ είχε δεχτεί βαρύτατη κριτική για τον χειρισμό της αποχώρησης της Βρετανίας από το Αφγανιστάν. Ο πρώην πλέον, υπουργός Εξωτερικών έκανε διακοπές στην Ελλάδα καθώς οι Ταλιμπάν

ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να πληθύνουν οι φωνές στη Βρετανία που ζητούσαν την παραίτησή του. Βρέθηκε στο ”μάτι του κυκλώνα” αφού διαπιστώθηκε ότι όχι πολύ πριν από την πτώση της Καμπούλ, ζήτησε από έναν αναπληρωτή υπουργό να επικοινωνήσει επειγόντως με τον Αφγανό υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την εκκένωση διερμηνέων που είχαν συνεργαστεί με τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις. Το τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ.

Ο Ράαμπ παραδέχτηκε εκ των υστέρων δεν θα είχε πάει διακοπές στη χώρα μας καθώς οι Ταλιμπάν προέλευναν στην Καμπούλ. Διαψεύδει επίσης τους ισχυρισμούς ότι είχε θεαθεί να χαλαρώνει στην παραλία την ημέρα που έπεσε η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. ”Είναι ανοησίες ότι έκανα κουπί στη θάλασσα, η παραλία ήταν άλλωστε κλειστή”, είπε ο Ράαμπ στο Sky News.

Άλλες βασικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον, ο οποίος δέχθηκε κριτική για τον χειρισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος από τότε που ανέλαβε τη θέση τον Ιούλιο του 2019.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ έχασε επίσης τον ρόλο του ως υπουργός στέγασης, κοινοτήτων και τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Ρόμπερτ Μπάκλαντ παραιτήθηκε από υπουργός Δικαιοσύνης για να πάρει τη θέση του ο Ράαμπ.

Πηγή: CNN

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Βρετανία πουλάει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Channel 4Καμία Βρετανική επιτυχία για τη Δύση στην ΚύπροΒρετανία: "Κόκκινο" στα διαβατήρια εμβολιασμού
Keywords
Τυχαία Θέματα