Αναφορές για πληρωμένους δολοφόνους με στόχο Τούρκους αντιφρονούντες στη Γερμανία

Για πληροφορίες ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Τουρκία σκοπεύουν να χτυπήσουν Τούρκους πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και συγγραφείς στη Γερμανία, οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα επί διακυβέρνησης ΑΚΡ (του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, Γκάρο Πάιλαν.

Ο Πάιλαν προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να λάβει μέτρα, ενώ, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle,

επανέλαβε όσα είχε δηλώσει και είπε πως τις πληροφορίες τις έχει από ξένες μυστικές υπηρεσίες και έχουν επιβεβαιωθεί από ασφαλείς πηγές.

Υπάρχουν άτομα, σύμφωνα με τον βουλευτή, τα οποία δέχθηκαν συγκεκριμένες απειλές κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τα οποία διαθέτουν προσωπική φύλαξη. «Στη λίστα υπάρχουν ορισμένα ονόματα αλλά εικάζεται ότι η λίστα θα διευρευνηθεί» λέει.

Ο Πάιλαν επέκρινε τον βουλευτή του AKP και αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας Μετίν Κιουλούκ για τις διασυνδέσεις του με την υπερεθνικιστική ροκ μπάντα «Οθωμανοί της Γερμανίας».

Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής αναφέρει πως ο Μετίν Κιουλούκ θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να λάβει υπόψιν του ότι η Εισαγγελία της Στουτγάρδης απήγγειλε κατηγορίες σε οχτώ μέλη του συγκροτήματος για απόπειρα δολοφονίας.

Στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων δεν είναι μόνο αντικαθεστωτικοί/ αντιφρονούντες αλλά και μέλη μειονοτήτων όπως είναι η αλεβίτικη και η αρμενική.

Ο Γιλμάζ Καχραμάν από την Ομοσπονδία Αλεβίτικων Ενώσεων Γερμανίας δηλώνει πως και η δική του οργάνωση πληροφορήθηκε από διάφορες πηγές ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα επιθέσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να έρθουν στη Γερμανία. Ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος αρμενικής καταγωγής Χάικο Μπαγκντάτ. Όπως σημειώνει η DW, γνωρίζει και αυτός τις πληροφορίες που έχει Πάιλαν από τις μυστικές υπηρεσίες και προτρέπει την Τουρκία «να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της».

Keywords
Τυχαία Θέματα