Αν Χαθαγουέι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ με διπλή υποψηφιότητα στα Χρυσά Βατόμουρα

Λίγο πριν από την τελική ευθεία για τα Όσκαρ, καθώς οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται την (Καθαρά) Δευτέρα 15 Μαρτίου από την Πριγιάνκα Τσόπρα και τον Νικ Τζόνας, οι υποψηφιότητες των Golden Raspberry Awards, για τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς, ήρθαν να σηκώσουν λίγη σκόνη.

Πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, όπως ο βετεράνος της διοργάνωσης Άνταμ Σάντλερ, ο

οποίος επιστρέφει θριαμβευτικά στα Χρυσά Βατόμουρα διεκδικώντας επάξια το βραβείο Χειρότερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «Hubie Halloween», στη φετινή λίστα φιγουράρουν και ηθοποιοί, όπως η Γκλεν Κλόουζ.

Και επιπλέον, ο Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του επίσης πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δύο υποψηφιότητες, αμφότερες για την εμφάνιση ως ο εαυτός του στην ταινία «Borat Subsequent Movie-Film».

Στην κατηγορία Χειρότερη Ταινία οι πέντε υποψήφιες ταινίες είναι: «365 Days» (το πολωνικό ερωτικό θρίλερ που κατηγορήθηκε ότι ωραιοποιεί το Σύνδρομο της Στοκχόλμης -εξού και αφαιρέθηκε από το Netflix- βρίσκεται στην κορυφή με συνολικά 6 υποψηφιότητες), το «Absolute Proof», το «Dolittle», το «Fantasy Island» και το «Music» (σκηνοθετικό ντεμπούτο της τραγουδίστριας Sia, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίον απεικονίζει τα άτομα με αυτισμό –η ταινία συγκεντρώνει 4 υποψηφιότητες).

Κατά τα λοιπά, η ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην ταινία «Dolittle», απέσπασε δύο υποψηφιότητες, στην κατηγορία Χειρότερου Ηθοποιού, αλλά και Χειρότερου Ζευγαριού για την κακή ουαλική προφορά του.

Ο κριτικός κινηματογράφου του BBC Μαρκ Κέρμοουντ χαρακτήρισε τον δρ. Ντούλιτλ (τον κτηνίατρο με την ικανότητα να μιλά στα ζώα, τον οποίον υποδύθηκε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) «σοκαριστικά κακό».

Οι The Irish Times έγραψαν ότι πρόκειται για το χειρότερο δυνατό σημείο μιας καριέρας, ενώ ο Guardian συνόψισε την κριτική του στην εξής φράση: «Κάθε φορά που ο Ντάουνι ανοίγει το στόμα του για να πει κάτι ακατανόητο, η ταινία πεθαίνει λίγο πιο πολύ».

Τα αυτά και για τη βραβευμένη με Όσκαρ Αν Χαθαγουέι, η οποία διεκδικεί το βραβείο Χειρότερης Ηθοποιού για δύο ρόλους: Την ερμηνεία της στην πολιτική ταινία του Netflix «Το Τελευταίο Πράγμα που Ήθελε» («The Last Thing He Wanted»), όπου υποδύεται μία δημοσιογράφο η οποία ερευνά το σκάνδαλο Ιράν - Κόντρα της κυβέρνησης Ρίγκαν και τον ρόλο της στην ταινία «Οι Μάγισσες» του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Μία ταινία, η οποία μετά τη θύελλα στα social media, ανάγκασε τόσο τη Warner Bros όσο και την ηθοποιό, να ζητήσουν συγγνώμη από τα άτομα με αναπηρία.

Στη λίστα είναι επίσης, η Γκλεν Κλόουζ, υποψήφια για τον Χειρότερο Β’ Γυναικείο Ρόλο. Η ταινία «Το Τραγούδι του Χιλμπίλη» («Hillbilly Elegy») του Ρον Χάουαρντ, δεν έλαβε καλές κριτικές, αν και έτυχε θετικής υποδοχής από το κοινό.

Ωστόσο, η βετεράνος του Χόλιγουντ έχει σοβαρές πιθανότητες να λάβει υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β΄Γυναικείου Ρόλου.

Εάν επαληθευτούν τα προγνωστικά, θα είναι η τρίτη ηθοποιός στην ιστορία της διοργάνωσης που προτείνεται, για τον ίδιο ρόλο, τόσο στα Όσκαρ όσο και στα Χρυσά Βατόμουρα. Για την ιστορία, οι άλλοι δύο ηθοποιοί ήταν ο Τζέιμς Κόκο και η Έιμι Ίρβινγκ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Φρένο στην χρήση ενός κωδικού από πολλά άτομα δοκιμάζει το NetflixΟλες οι νέες ταινίες που θα προβληθούν στο Netflix τον ΜάρτιοΤο μποϊκοτάζ του The Weeknd στα βραβεία Grammy
Keywords
Τυχαία Θέματα