Ακυρώθηκε η σύνοδος κορυφής των 28

Ακυρώθηκε η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, η οποία «θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα», διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τουσκ.

I have cancelled #EUCO today. #EuroSummit to start at 16h and last until we conclude talks on #Greece

— Donald Tusk (@eucopresident) July 12, 2015

Η απόφαση εκλαμβάνεται ως καλό σημάδι αφού προμηνύει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας και όπως υποστηρίζουν αναλυτές αποφεύγεται το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Η απόφαση αυτή φαίνεται ότι προέκυψε έπειτα από τη συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ με τον Τουσκ για τα συμπεράσματα της χθεσινής συνεδρίασης.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή με ανάρτηση που έκανε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχεδόν παράλληλα με αυτή του Τουσκ.

Just discussed outcome of yesterday's #Eurogroup with @eucopresident #Greece

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) July 12, 2015

Εν τω μεταξύ ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίασε ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ ακυρώθηκε «με στόχο να μπορέσουν να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις, για να συζητήσουν καλύτερα οι 19».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα