Ακύρωσε τις εμφανίσεις του και την Πέμπτη ο Ερντογάν: Φήμες για την υγεία του

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη για λόγους υγείας, μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, με τις συμβουλές των γιατρών μου» έγραψε ο Ερντογάν στον λογαριασμό του στο Twitter

την Τετάρτη. Αργότερα ο Ερκάν Καντεμίρ, αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚΡ, ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν θα συμμετείχε σε τελετή στον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού μέσω videolink την Πέμπτη. «Η συγκέντρωσή μας στη Μερσίνη επίσης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σε μελλοντική ημερομηνία» δήλωσε στο Twitter.

Αργά την Τρίτη ο Ερντογάν διέκοψε μια live τηλεοπτική συνέντευξη κατά την οποία είχε ότι ένιωθε άσχημα, με ταραγμένο στομάχι.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι διέψευσε φημολογίες περί σοβαρών προβλημάτων υγείας του Ερντογάν, δηλώνοντας πως «η κατάσταση της υγείας του προέδρου είναι πραγματικά καλή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή μαζί του» και προσθέτοντας πως θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του. Ακόμη, το προεδρικό διευθυντήριο επικοινωνίας διέψευσε φήμες περί καρδιακού επεισοδίου.

We categorically reject such baseless claims regarding President @RTErdogan’s health.

The President will attend tomorrow’s nuclear power plant opening via videoconference.

No amount of disinformation can dispute the fact that the Turkish people stand with their leader and… pic.twitter.com/SSr3KaWXlS

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 26, 2023

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του ΑΚΡ, είπε πως «ανήθικες ψευδείς ειδήσεις» δημοσιεύονταν από κάποια ξένα ΜΜΕ, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρός μας είναι στο καθήκον. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσει τα προγράμματά του με τον ίδιο τρόπο».

Με πληροφορίες από Reuters, Daily Sabah

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Το επικίνδυνο καλλυντικό που συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνουΤι συνέβη στο ιαπωνικό διαστημόπλοιο που χάθηκε στη ΣελήνηΟ νέος εθισμός των Αμερικανών που ξεπέρασε τις πωλήσεις σοκολάτας και μπύρας
Keywords
Τυχαία Θέματα