Αιγάλεω: Πυρκαγιά σε δασική έκταση - Συνελήφθη ο εμπρηστής

Συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις

πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.
Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του…

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 26, 2024

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας τονίζει: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Το χρονικό

Η πυυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:30 χωρίς να απειλεί κατοικίες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες O.T.A.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΕΠ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕλληνες οπαδοί κεκλεισμένων των μυαλώνΣτη φυλακή χωρίς αναστολή διαρρήκτες που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών (Βίντεο)Πάρνηθα: Εθελοντές δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και μπουνιές - 2 τραυματίες
Keywords
Τυχαία Θέματα