Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο τεστ υπηκοότητας στην Ευρώπη

Οξεία κριτική έχει δεχτεί η νορβηγική κυβέρνηση για το φετινό τεστ υπηκοότητας, καθώς μόλις το 31,2% όσων αιτήθηκαν να λάβουν τη νορβηγική υπηκοότητα κατάφεραν να περάσουν.

Σύμφωνα με τον Independent, πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έθεσε εσκεμμένα δύσκολα ερωτήματα για να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που επιθυμούν να γίνουν Νορβηγοί πολίτες.

Η ιστοσελίδα The Local αναφέρει ότι το τεστ
ήταν το πιο δύσκολο τεστ υπηκοότητας της Ευρώπης, καθώς περιελάμβανε ερωτήσεις όπως οι παρακάτω:

Πότε κυκλοφόρησε η ταινία «The Olsen Gang»;

Ποια είναι η υπόθεση του μπαλέτου La Sylphide (1836);

Τι συμβολίζουν τα αβγά του Πάσχα;

Οι εξεταζόμενοι είχαν 45 λεπτά για να απαντήσουν σε 40 ερωτήσεις. Για να περάσουν έπρεπε να συμπληρώσουν σωστά 32 από αυτές, διαφορετικά θα έπρεπε να επαναλάβουν το τεστ τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο, στην κορύφωση ίσως της προσφυγικής κρίσης, η Δανία έχει εφαρμόσει μια σειρά μέτρων που στόχο έχουν να μειώσουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στη χώρα: α) οι Δανοί που επιθυμούν να παντρευτούν κάποιον ξένο υπήκοο θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι δεμένοι περισσότερο με την Δανία, παρά με την ξένη χώρα β) τα παιδιά μεταναστών έως έξι ετών θα στέλνονται πίσω στην πατρίδα τους, εφόσον έχουν κάποιον γονέα εκεί, εάν αργήσουν να ενσωματωθούν στην τάξη τους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα