Αυστραλία: Ζευγάρι επέζησε τρεις μέρες στη θάλασσα

Ένας ψαράς έσωσε ένα ζευγάρι που πέρασε τρεις μέρες παλεύοντας με τα κύματα στις ακτές του κεντρικού Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία

Το ζευγάρι παρασύρθηκε στον ωκεανό ενώ έκανε SUP στα ανοιχτά του Κουίνσλαντ, παρέμεινε σε μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες για τρεις ημέρες, μέχρι που τους εντόπισε και τους περισυνέλεξε ένας ψαράς.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ψαράς από το Κουίνσλαντ, Λορν Μπενούσι, ετοιμαζόταν να πέσει για ύπνο μετά την πρώτη μέρα ψαρέματος με τον πατέρα του, όταν άκουσαν κραυγές για βοήθεια από τη θάλασσα.

Με το σκάφος του αγκυροβολημένο

στο Yellow Patch στο Cape Capricorn, ο κ. Μπενούσι νόμιζε ότι οι κραυγές προέρχονταν από παιδιά σε κοντινές βάρκες. Φώτισε προς το νερό και είδε το ζευγάρι να επιπλέει.

Ο κ. Μπενούσι είπε στη Rockhampton Morning Bulletin ότι το ζευγάρι «πάλευε με τα κύματα», μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και δυνατούς ανέμους.

Αφού τους εντόπισαν και τους ανέβασαν στη βάρκα, οι δύο ναυαγοί κατέρρευσαν. «Δεν είχαν δυνάμεις να επιβιβαστούν στο σκάφος και όταν τελικώς ανέβηκαν κατέρρευσαν, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση» είπε ο ψαράς που τους περισυνέλεξε.

 «Δεν μπορούσαν να κουνηθούν», είπε ο κ. Μπενούσι στο Morning Bulletin.

Το ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών και οι δύο, πιστεύεται ότι ήταν από το Μπρίσμπεϊν και ταξίδεψαν στο North West Island για κάμπινγκ το περασμένο Σάββατο.

Ο άνδρας και η γυναίκα, και οι δύο στα 40 τους, παρασύρθηκαν από την παλίρροια, σχεδόν 50 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή, ενώ έκαναν SUP.

Λίγο πριν ο κ. Μπενούσι εντοπίσει το ζευγάρι, είχαν χάσει την σανίδα τους στα κύματα.

Οι ψαράδες μετέφεραν στην συνέχεια το ζευγάρι στη μαρίνα του Rosslyn Bay το πρωί της Τρίτης, όπου οι διασώστες επιβιβάστηκαν στη βάρκα και τους έβγαλαν με φορεία.

Κατόπιν, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Capricorn Coast, υποφέροντας από σοκ και εξάντληση, αλλά νοσηλεύουνται σε σταθερή κατάσταση.

Πηγή: news.com.au

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Κέιτ Γουίνσλετ εμψυχώνει νεαρή δημοσιογράφο στην "πρώτη της φορά" και γίνεται viralΒρετανία: Η αφίσα για το νέο άλμπουμ της Demi Lovato απαγορεύτηκε λόγω βλασφημίαςΆνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι αρκετούς ανθρώπους στον σταθμό Γκαρ Ντι Νορ στο Παρίσι
Keywords
Τυχαία Θέματα