Αυστραλία: Ελληνικής καταγωγής ο ένας από τους ναυαγούς που αναζητούνται για κοκαΐνη στη θάλασσα

.

Η περισυλλογή ενός φορτίου κοκαΐνης 365 κιλών από τη θάλασσα οδήγησε τις αυστραλιανές αρχές σε ανθρωποκυνηγητό για τρεις άνδρες που είχαν διασωθεί δύο εβδομάδες πριν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι τρεις τους είχαν βρεθεί πιασμένοι από ένα φορτητό ψυγειάκι στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας την 1η Φεβρουαρίου. Αστυνομικοί είπαν πως ισχυρίστηκαν ότι ήταν για ψάρεμα όταν το σκάφος τους αναποδογύρισε- ωστόσο τώρα θεωρούν ότι εμπλέκονταν σε μεταφορά ναρκωτικών και τους καλούν να παραδοθούν στις αρχές.

Αρχικά οι τρεις τους

είχαν επαινεθεί μετά τη διάσωσή τους, με δελτίο τύπου να λέει πως η περίπτωσή τους «υπογράμμιζε τη σημασία του να φοράς σωσίβιο και να έχεις φάρο εκτάκτου ανάγκης». Ωστόσο σύντομα βρέθηκαν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα.

Έξι ημέρες μετά τη διάσωσή τους, ένα μαύρο πακέτο, τυλιγμένο με πλαστικό, το οποίο περιείχε δέματα με κοκαΐνη βρέθηκε σε παραλία 54 χλμ δυτικά του Όλμπανι. Την επόμενη μέρα βρέθηκε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος με οκτώ πακέτα, το καθένα με 40 κιλά κοκαΐνης.

Η αστυνομία θεωρεί πως η παραλαβή των ναρκωτικών έγινε στον ωκεανό και μεταφέρονταν στην ακτή. Ωστόσο είναι άγνωστο πώς έμειναν στη θάλασσα.

Οι αρχές ζήτησαν από το κοινό να βοηθήσει στον εντοπισμό του Μάτε Στιπίνοβιτς, 49 ετών, του Καρλ Γουΐτμπερν, 45 ετών και του- ελληνικής καταγωγής, όπως προκύπτει από το όνομα- Αριστείδη Αυλωνίτη, 36 ετών.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Τα ελληνοτουρκικά υπό το πρίσμα των φονικών σεισμών στην Τουρκία: Η ευκαιρία για restartΤι είναι το σπάνιο σύνδρομο της ξένης προφοράς που έκανε μια Ιταλίδα να μιλάει σαν ΚαναδήΤρόμος σε πτήση της United Airlines, βρέθηκε με «βουτιά» στα 235 μέτρα πάνω από τη θάλασσα
Keywords
Τυχαία Θέματα