Αυστραλία: Άνδρας οδηγήθηκε στο νεκροτομείο ενώ ήταν ακόμα ζωντανός

Ένας ασθενής ανακουφιστικής φροντίδας ενδέχεται να ήταν ζωντανός όταν μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο του Περθ της Αυστραλίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ιατροδικαστική υπηρεσία.

Παράλληλα διερευνά την καταγγελία ότι γιατρός κλήθηκε να συντάξει προχρονολογημένο πιστοποιητικό θανάτου σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το περιστατικό.

«Μετά την ενημέρωση από γιατρό στο νοσοκομείο του Ρόκινγχαμ, για τον θάνατο ενός 55χρονου άνδρα, η ιατροδικαστική υπηρεσία,  ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, την διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να πιστοποιήσει αν και κατά πόσο ο θάνατος είναι

καταγεγραμμένος», δήλωσε εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Business News Australia, το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, ο ασθενής ήταν ακόμη ζωντανός όταν οδηγήθηκε στο νεκροτομείο χωρίς να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου, το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου.

Όταν όμως ο γιατρός στο Γενικό νοσοκομείο του Ρόκινχαμ κλήθηκε να πιστοποιήσει τον θάνατο μια μέρα αργότερα, φέρεται να ανακάλυψε φρέσκο ​​αίμα στη ρόμπα του νεκρού άνδρα από εκδορά στο αριστερό του χέρι. Ενώ τα μάτια του ήταν ανοιχτά, δύο από τα άκρα είχαν μετακινηθεί και το φερμουάρ του σάκου είχε ανοίξει.

«Πιστεύω ότι το έντονο κόκκινο χρώμα του αίματος αίμα από την εκδορά, η θέση του βραχίονα και των ματιών δεν συνάδουν με ένα άτομο που είχε υποβληθεί σε νεκροψία κατά την άφιξή του στο νεκροτομείο», είπε ο γιατρός στην αναφορά στον ιατροδικαστή.

Μέλη του προσωπικού φέρεται να επιβεβαίωσε ότι τα μάτια του άνδρα ήταν κλειστά και φορούσε καθαρή ρόμπα πριν μεταφερθεί από τον θάλαμο στο νεκροτομείο, με αποτέλεσμα ο γιατρός να καταγράψει ότι ο θάνατος συνέβη στις 6 Σεπτεμβρίου.

Όταν το γραφείο κηδειών, αμφισβήτησε την ημερομηνία στο πιστοποιητικό θανάτου, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου φέρεται να ζήτησαν από τον γιατρό να συντάξει προχρονολογημένο πιστοποιητικό θανάτου. Εκείνος αρνήθηκε και στην συνέχεια παραιτήθηκε.

Μέχρι στιγμής τόσο η υπουργός Υγείας, Άμπερ-Τζέιντ Σάντερσον όσο και η South Metropolitan Health Service δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Πηγή: The Guardian

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΉταν η αρχαία Αίγυπτος έρημος;ΝΥΤ: Ουκρανοί πίσω από την δολοφονία της κόρης του συμβούλου του Πούτιν, Αλεξάντερ ΝτούγκινΤαϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί από επίθεση με πυροβολισμούς σε παιδικό σταθμό
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, Άνδρας,afstralia, andras