Αδιέξοδο με τα εμβόλια της AstraZeneca - Σαφές χρονοδιάγραμμα ζητά η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Η ΕΕ πιέζει την εταιρεία

να προμηθεύσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της από εργοστάσια στην Ευρώπη και τη Βρετανία, αφού η AstraZeneca ανακοίνωσε καθυστερήσεις παράδοσης, αυξάνοντας την απογοήτευση για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην ΕΕ.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ με tweet, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. ζητούσε ένα σαφές σχέδιο από την AstraZeneca για την ταχεία παράδοση δόσεων του εμβολίου που έχει προαγοράσει το μπλοκ για το πρώτο τρίμηνο.

We regret the continued lack of clarity on the delivery schedule and request a clear plan from AstraZeneca for the fast delivery of the quantity of vaccines that we reserved for Q1. We will work with the company to find solutions and deliver vaccines rapidly for EU citizens.

— Stella Kyriakides (@SKyriakidesEU) January 27, 2021

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Ο κορονοϊός μείωσε το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ τουλάχιστον κατά ένα έτος Economist: Ποιοι ενδοιασμοί υπάρχουν για τα διαβατήρια-πιστοποιητικά ανοσίας Από το 2024 και ίσως ούτε τότε, δεν θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης σε φτωχές χώρες
Keywords
Τυχαία Θέματα