Tουλάχιστον 3.700 οι νεκροί στο Νεπάλ - Φόβοι ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τους 5.000

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 7,9 Ρίχτερ που συγκλόνισε το κεντρικό Νεπάλ, έρχονται τα μακάβρια ευρήματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, χιλιάδες είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 3.700.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να βρουν πρόσβαση στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο
και οι νεκροί πιθανότατα ξεπερνούν τους 5.000.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα, του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, η ισχυρή δόνηση των 7,8 βαθμών αναμένεται να προκαλέσει σεισμικό ντόμινο διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι ο σεισμός δεν μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο από τη στιγμή του εγκέλαδου που κάνουν το γύρο του κόσμου. Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μας «ξεναγεί» στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που καταστράφηκαν με το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Πηγή: Reuters

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
σεισμοσ 3700 νεκροι
Τυχαία Θέματα