To τεράστιο λάθος που κάνουμε όταν φοράμε ζιβάγκο και στερεί πόντους από το λουκ μας

A close up shot of a young beautiful woman wearing retro style outfit

Μέσα από ένα βίντεο στο TikTok διαπιστώσαμε ότι επί ολόκληρες δεκαετίες διπλώναμε το ζιβάγκο μας με εντελώς λάθος τρόπο. Και πιθανότατα δεν είμαστε οι μόνες. Ευτυχώς η Mέρι Όρτον, μια fashion blogger

με έδρα το Ουισκόνσιν, η οποία μοιράζεται συμβουλές στυλ από το 2013, μας άνοιξε τα μάτια, αποκαλύπτοντας ένα απλούστατο κόλπο.

«Αντί να διπλώνουμε τη λαιμόκοψη του ζιβάγκου μας προς τα έξω, έτσι ώστε να είναι ορατό το φινίρισμά της, το διπλώνουμε από μέσα για μια πιο αριστοκρατική εμφάνιση», εξηγεί η «ειδικός».

Παρακολουθώντας το βίντεο μπορούμε να δούμε βήμα-βήμα τις οδηγίες, προκειμένου να δείχνουμε υπέρχοες με το ζιβάγκο μας.

@mary.orton

Another day, another life-saving turtleneck tip. #turtleneck#turtlenecks#styletips#stylehacks#fashionhacks#styletok#classicstyle

original sound - Mary Orton

«Η μαμά μου δίπλωνε πάντα το ζιβάγκο της με αυτό τον τρόπο. Επομένως, έτσι έμαθα κι εγώ. Ωστόσο, μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι ποτέ δεν είδα κανέναν άλλο να το κάνει με τον ”σωστό” τρόπο», αναφέρει η Όρτον, προκειμένου να εξηγήσει πώς της ήρθε η ιδέα να γυρίσει το βίντεο που όπως ήταν λογικό, έγινε viral.

Τα ζιβάγκο συμβολίζουν κάτι περισσότερο από το καλό στυλ, παρόλο που προτεραιότητα του ζιβάγκο όταν πρωτοεμφανίστηκε, τον 16ο αιώνα, δεν ήταν η αισθητική. Οι ιππότες το φορούσαν κάτω από την πανοπλία τους για να εμποδίσουν το δέρμα να πληγωθεί από τα μεταλλικό υλικό. Το χρησιμοποιούσαν δηλαδή ως ένα στρώμα προστασίας, που δεν ήταν ορατό εξωτερικά.

Στους αιώνες το ζιβάγκο εξελίχθηκε από χρηστικό αντικείμενο σε ένα μοντέρνο κομμάτι γεμάτο συμβολισμούς, καθώς το ζιβάγκο έχει συνδεθεί με πλήθος ομάδων που βρέθηκαν στο περιθώριο της κοινωνίας και ομάδες που πάλεψαν κατά του κατεστημένου.

Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο της Όρτον, το δίπλωμα με την άκρη της λαιμόκοψης προς τα μέσα, κάνει το ζιβάγκο μας να φαίνεται πιο επιμελημένο και ακριβό. Επιπλέον, το δίπλωμα που προτείνει η fashion blogger αποτελεί τον ιδανικό τρόπο αν θέλουμε να προσθέσουμε από πάνω ένα άλλο πουλόβερ, ένα σακάκι ή ένα γιλέκο.

Ένας άλλος λόγος στάιλινγκ που επιβάλλει το τύλιγμα προς τα μέσα, είναι το ενδεχόμενο να θέλουμε να φορέσουμε κοσμήματα. Με το ζιβάγκο μας διπλωμένο από μέσα, έχουμε έναν καθαρό καμβά, πάνω στον οποίο δείχνουν υπέροχα όλα τα κοσμήματα.

Ειπλέον η Όρτον προσθέτει: «Πολλές γυναίκες, αποφασίζουμε τί θα φορέσουμε μετά το μακιγιάζ. Συχνά λοιπόν, φορώντας ζιβάγκο αφήνουμε ίχνη μακιγιάζ στη λαιμόκοψη. Ωστόσο, διπλώνοντας από μέσα, αυτό είναι κάτι που μένει κυριολεκτικά μεταξύ μας».

Τέλος, αυτό το πολύτιμο tip μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε το ύψος του ζιβάγκο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το ρυθμίσουμε για λίγο πιο ψηλό ντεκολτέ ή να το διπλώσουμε με τρόπο που να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ωστόσο αυτό το κόλπο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για κάθε ζιβάγκο. Σύμφωνα με την Όρτον, υπάρχουν ορισμένα στυλ ζιβάγκο που τυλίγονται καλύτερα προς τα έξω. Αυτό περιλαμβάνει ζιβάγκο με διακοσμημένο φινίρισμα, ορισμένα χοντρά πουλόβερ και μερικά ζιβάγκο από πολύ ελαφριά υφάσματα.

Πριν φύγετε...Ο πιο εύκολος τρόπος να λάβουμε τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών χωρίς να φουσκώσουμεMοντέλα με «ατέλειες» στην Ιταλία επαναπροσδιορίζουν την έννοια της ομορφιάςΠεριποίηση προσώπου: Το τραγικό λάθος που κάνει όλο τον κόπο μας να πηγαίνει χαμένος
Keywords
Τυχαία Θέματα
To τεράστιο λάθος που κάνουμε όταν φοράμε ζιβάγκο και στερεί πόντους από το λουκ μας,