«The Crown»: Γυρίσματα στη θρυλική θαλαμηγό «Χριστίνα» του Ωνάση

Ένας μικρός στόλος σούπερ γιοτ θα κάνει την εμφάνιση του στην πέμπτη σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς του Netflix «The Crown». Μεταξύ αυτών η θρυλική θαλαμηγός «Χριστίνα Ο», όπως επίσης, το μήκους 73 μ. «Titania» και το πρώην βασιλικό γιοτ «Britannia».

Η μήκους 99, 15 μ. «Χριστίνα», ιδιοκτησία κάποτε του

Αριστοτέλη Ωνάση, ναυπηγήθηκε το 1943 και μεταμορφώθηκε σε πολυτελές, υπερσύγχρονο γιοτ, όταν τη δεκαετία του 1950 ο Έλληνας κροίσος επένδυσε για την ανακαίνιση της 4 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος, που υπηρέτησε στη Μάχη του Ατλαντικού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έμεινε στην ιστορία για τους διάσημους καλεσμένους που ταξίδεψαν μαζί του επί Ωνάση, από τον βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσόρτσιλ και τους Κένεντι, μέχρι την πριγκίπισσα Γκρέις, την Μέριλιν Μονρόε, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ και βέβαια, την ντίβα Μαρία Κάλλας.

Το καλοκαίρι του 1991, ο Κάρολος και η Νταϊάνα, έκαναν διακοπές στην Ιταλία, στο γιοτ «Alexander» του Κάρολου -εξού και τα γυρίσματα στη «Χριστίνα Ο» στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα- για να γιορτάσουν τη δέκατη επέτειο του γάμου τους. Εκείνη τη χρονιά, το ζευγάρι ταξίδευε με τους γιους του, Ουίλιαμ και Χάρι, αν και λίγους μήνες αργότερα, ο γάμος τους θα τερματιζόταν.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Νταϊάνα ήταν δυστυχισμένη, αφού είχε ήδη μιλήσει για τις δυσκολίες στον γάμο της με τον βιογράφο Άντριου Μόρτον.

Το ζεύγος υποδύονται ο Ντόμινικ Γουέστ και η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι που διαδέχονται στη νέα σεζόν τον Τζος Ο’ Κόνορ και την Έμα Κόριν ως Κάρολος και Νταϊάνα.

Με πληροφορίες από boatinternational.com, Vanity Fair

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ο σκοτεινός «The Batman» του Ρόμπερτ Πάτινσον και η Catwoman της Ζόι Κράβιτς: Το νέο τρέιλερΠώς γράφουν οι νέοι σήμερα; Η λογοτεχνία των millennialΟ Μάικλ Κέιν αποχωρεί από το σινεμά: Το «Best Sellers» είναι η τελευταία ταινία μου
Keywords
Τυχαία Θέματα