Star Wars: Η τραγική ιστορία του παιδιού που εγκατέλειψε την υποκριτική λόγω σχιζοφρένειας

Ενόψει της 25ης επετείου της ταινίας “Star Wars: The Phantom Menace” (σ.σ Star Wars: Επεισόδιο I - Η Αόρατη Απειλή), η μητέρα του Τζέικ Λόιντ ο οποίος υποδύθηκε τον νεαρό Ανάκιν Σκαϊγουοκερ, μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος της όλα αυτά τα χρόνια.   

Ο Τζέικ ήταν μόλις 8 ετών όταν ο Τζορτζ Λούκας τον επέλεξε για τον ρόλο του νεαρού Άνακιν στην ταινία “The Phantom Menace”. Ωστόσο ο Λόντ εγκατέλειψε την υποκριτική στα χρόνια που ακολούθησαν. Η μητέρα του Τζέικ, Λίζα, αρνείται ότι η απόφαση του γιου

της να εγκαταλείψει την ηθοποία είχε να κάνει με το γεγονός ότι η ταινία είχε δεχθεί τότε σκληρές κρτικές αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους θαυμαστές των ταινιών “Star Wars”.

«Θα συνέβαινε ούτως ή άλλως», δήλωσε η Λίζα, επισημαίνοντας ότι ο Τζέικ διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια το 2008. «Πιστεύω ότι ήταν κληρονομική. Και ο ψυχίατρός του συμφωνεί επίσης ότι ο Τζέικ θα γινόταν σχιζοφρενής».

«Τον προστάτεψα από τις αντιδράσεις που δέχτηκε η ταινία [‘Star Wars’]”, πρόσθεσε. «Δεν ήξερε τι λέγανε και δεν τον ένοιαζε. Εκανε ποδήλατο, έπαιζε με τους φίλους του κανονικά. Ο Τζέικ ήταν μικρό παιδί όταν βγήκαν όλες αυτές οι αρνητικές αντιδράσεις και κριτικές, αλλά δεν αισθάνθηκε πραγματικά ποτέ όλα αυτά τα πράγματα, επειδή δεν τον άφησα να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο».

 «Ο κόσμος πιστεύει ότι σταμάτησε την υποκριτική λόγω του ‘Star Wars’. Λοιπόν, αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν είχε καμία σχέση με το ‘Star Wars’. Είχε περισσότερο να κάνει με την οικογένειά μας. Και περάσαμε ένα διαζύγιο», συνέχισε. «Η κατάσταση ήταν κάπως δύσκολη. Και ο Τζέικ δεν φαινόταν να διασκεδάζει πια με τις οντισιόν. Ο Τζέικ λάτρευε τα γυρίσματα του ‘Star Wars’. Περνούσε τόσο καλά. Θα ήθελα πολύ να γίνει αρκετά καλά για να μπορέσει να κάνει κάτι μικρό (σ.σ στην υποκριτική), και είμαι σίγουρη ότι ίσως θα ήθελε να το κάνει. Δεν μπορεί ακόμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα βελτιωθεί. Οπότε θα το δούμε».

Ο Τζέικ γιόρτασε τα 35α γενέθλιά του στις 5 Μαρτίου. Η μητέρα του αποκάλυψε ότι «άρχισε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στο σχολείο», όπου παρουσίασε πρώιμα σημάδια σχιζοφρένειας.

«Άρχισε να μιλάει για ”πραγματικότητες”. Δεν ήξερε αν βρισκόταν σε αυτή την πραγματικότητα ή σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Δεν ήξερα ακριβώς τι να πω γι αυτό», είπε η Λίζα.

Ο Τζέικ διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια το 2008, αφού εγκατέλειψε το κολέγιο. Η Λίζα αποκάλυψε στο Scripps ότι υπέστη έναν νευρικό κλονισμό πέρυσι, αφού σταμάτησε να οδηγεί το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

The mother of "Star Wars" child actor Jake Lloyd says "Phantom Menace" backlash is not why he quit acting: “People think Jake hates ‘Star Wars.’ He loves it.”

“People say he quit because of ‘Star Wars.’ Well, that’s not true. It didn’t have anything to do with ‘Star Wars.’ It… pic.twitter.com/TJhzBUSqrD

— Variety (@Variety) March 13, 2024

«Είπε ότι ήθελε να σβήσει τη μηχανή. Και το έκανε στη μέση των τριών λωρίδων και εμείς βρισκόμασταν στη μεσαία λωρίδα», είπε η Λίζα. «Ακούσαμε πολλές φωνές και ουρλιαχτά. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και έκανε κάποιες ερωτήσεις στον Τζέικ. Τους μιλούσε, αλλά τίποτα από αυτά που είπε δεν έβγαζε νόημα. Ηταν ένα συνονθύλευμα λέξεων».

Μια Νέα Ελπίδα για τον Τζέικ

Ο Τζέικ διανύει πλέον τον 10ο μήνα της 18μηνης παραμονής του σε κέντρο αποκατάστασης ψυχικής υγείας, όπου η Λίζα δήλωσε ότι «τα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα».

«Τα πάει καλύτερα με τους ανθρώπους και γίνεται όλο και πιο κοινωνικός, πράγμα που είναι πολύ θετικό», πρόσθεσε η Λίζα. «Είναι κάπως σαν να έχουμε πίσω τον παλιό Τζέικ, επειδή ήταν πάντα απίστευτα κοινωνικός μέχρι που έγινε σχιζοφρενής».

Οι δυο τους μάλιστα γιόρτασαν τα γενέθλια του Τζέικ αυτό το μήνα μαζί με μια εκδρομή στον κινηματογράφο για να δουν την ταινία «Wonka».

«Του άρεσε πολύ», είπε η Λίζα. «Ηταν ένα από τα πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε όταν έκοψε τη φαρμακευτική του αγωγή, το να βλέπουμε ταινίες. Απλά δεν είχε την απαιτούμενη προσοχή για κάτι τέτοιο».

Η Λίζα αποκάλυψε επιπρόσθετα ότι ο Jake παρακολουθεί επίσης το σύμπαν του “Star Wars” και είναι θαυμαστής της σειράς “Ahsoka” της Disney+. «Λατρεύει όλα τα νέα πράγματα του ‘Star Wars’», δήλωσε η Λίζα. «Ο κόσμος νομίζει ότι ο Τζέικ μισεί τον ”Πόλεμο των Άστρων” αλλά αυτός τον λατρεύει».

Πηγή: Variety

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πριν πολύ καιρό, σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό...»: Η ιστορία του σύμπαντος του Star WarsΤο σενάριο του Star Wars που ξέχασε ο Χάρισον Φορντ σε διαμέρισμα στο Λονδίνο πριν 50 χρόνιαΕρχονται τρεις νέες ταινίες Star Wars
Keywords
Τυχαία Θέματα