S&P: Παραμένει το CCC+ για την Ελλάδα

Στο CCC+ διατηρεί την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης Standard &Poor's, με τις προοπτικές της να χαρακτηρίζονται ως «θετικές». Ωστόσο επισημαίνει ότι οι εκλογές μπορεί να καθυστερήσουν την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τους πιστωτές.

Επίσης αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, σημειώνουν πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν σχηματιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση.

O διεθνής οίκος αξιολόγησης
εκτιμά ότι, χωρίς πρόσθετη αναδιάρθρωση, το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα παραμείνει μη βιώσιμο.

Επιπλέον ο οίκος επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είναι εύθραυστη και το αποτέλεσμα των εκλογών αβέβαιο, «πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει χαμηλότερα από το ένα προς τρία».

Τέλος ο Standard &Poor's εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί αυτό το έτος κατά 3%, πρόκειται για τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των 130 κρατών που αξιολογεί ο οίκος, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα