Politico: Ο Τραμπ φέρνει την Ευρώπη στην Αμερική

Όσο ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μιλούσε κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό, αρκετοί υποστήριξαν ότι ο λόγος του δεν αφορούσε όλους τους Αμερικανούς, όσο τους λευκούς, Ευρωπαϊκής καταγωγής πολίτες.

Ο δημοσιογράφος Τζέικομπ Σίγκελ δημοσίευσε άρθρο στο Politico, στο οποίο συνδέει την ρητορική του Τραμπ με την ευρωπαϊκή Σχολή της Νέας Δεξιάς (Nouvelle Droite) που έχει συνδεθεί με τον φασισμό.

Ο ίδιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι η ρητορική του Τραμπ,
όχι μόνο πηγάζει από το συγκεκριμένο κίνημα, αλλά ταυτίζεται και με εκείνη των λαϊκιστικών, ακρο-δεξιών κομμάτων που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στην δική μας ήπειρο.

«Η ακροδεξιά φαίνεται να βλέπει την αμερικανική δημοκρατία σαν ένα αποτυχημένο πείραμα, μια παρέκκλιση από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές κοινωνικές αξίες και την πνευματική ηγεσία του παλαιού καθεστώτος (ancien regime)».

Σύμφωνα με τον Σίγκελ, η ιδεολογία που προωθεί ο Τραμπ καταρρίπτει την ιδέα του λεγόμενου «αμερικανικού εξαιρετισμού». Αυτή αποτελεί το σύνολο τριών ιδεών: ότι η ιστορία των ΗΠΑ είναι διαφορετική από των άλλων εθνών, ότι η χώρα έχει μοναδική αποστολή να αλλάξει τον κόσμο και ότι οι ιστορία και το καθήκον τους την κάνουν ανώτερες από τις άλλες εθνικότητες.

Το τελευταίο φαίνεται από το σύνθημα του Τραμπ «Ας κάνουμε την Αμερική και πάλι σπουδαία», αλλά και

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα