Palmos Analysis: Προβάδισμα 20 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, με 36,7% έναντι 16,5% της ΝΔ

Πανελλαδική πολιτική έρευνα για λογαριασμό του SBC-TV πραγματοποίησε η Palmos Analysis. Όσον αφορά στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, οι ερωτηθέντες έκριναν:

-να εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο ευρώ με κάθε τρόπο: 52% (35% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 77% των ψηφοφόρων της ΝΔ)
-να απεγκλωβίσει τη χώρα από τα Μνημόνια με κάθε τρόπο (61% για ΣΥΡΙΖΑ, 19% για ΝΔ)

Όσον αφορά
στο πώς θα χαρακτηριζόταν η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι ερωτηθέντες απάντησαν τα εξής:
-Ανύπαρκτη: 29%
-Ήπια: 22%
-Σκληρή: 43%
-Δεν έχω γνώμη (αυθόρμητα): 3%

Όσον αφορά στο αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, θετικά απαντά το 46%, «μάλλον ναι» το 29%, «μάλλον όχι» το 10%, «όχι» το 9%.

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία με τος δανειστές που δεν συμβαδίζει με τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, οι ερωτηθέντες απάντησαν:
-να προχωρήσει στη συμφωνία χωρίς δημοψήφισμα: 46%
-να έρθει σε ρήξη χωρίς δημοψήφισμα ή εκλογές: 9%
-δημοψήφισμα: 23%
-βουλευτικές εκλογές: 10%

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,7%, η ΝΔ είναι στο 16,5%, το Ποτάμι στο 6,1%, η Χρυσή Αυγή στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 2,5%, η Ένωση Κεντρώων στο 1,9%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο 1,1%.

Μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας, με 57%, με τον Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει το 21% και το 18% να βρίσκεται στο «κανένας από τους δύο».

Παράσταση νίκης σε εκλογές: Το 67% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει μόλις το 8% και το 21% να απαντά «Δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα