Orchestra Baobab: Η κορυφαία χορευτική μπάντα της Αφρικής στο Μέγαρο Μουσικής

Orchestra Baobab

ΟιOrchestra Baobab, η μεγαλύτερη χορευτική μπάντα της αφρικανικής ηπείρου ανεβαίνει την 1η Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Μεγάρου ΜουσικήςΑθηνώνκαι μας ταξιδεύει στους ρυθμούς της Κούβας και στις μουσικές της Δυτικής Αφρικής.

 Οι Orchestra Baobab γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της με μια ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Λατρεμένοι τόσο στην πατρίδα τους, τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Baobab κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία

της αφρικανικής ποπ μουσικής.

Υπήρξαν από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που δημιούργησαν τον afrolatin ήχο της δεκαετίας του ’70, συνδυάζοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς με τις αφρικανικές μελωδίες. Η επική ιστορία τους ξεκινάει τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα του Ντακάρ και συνεχίζεται έως σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έχουν στο ενεργητικό τους είκοσι τέσσερα στούντιο άλμπουμ, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες τους με σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Ibrahim Ferrer των Buena Vista Social Club, ο Cheikh Ibra Fam, ο Youssou N’Dour και ο Dave Matthews.

Η συναυλία των Orchestra Baobab εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

Info

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282000

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης:21:00

Orchestra Baobab

Τιμή εισιτηρίου:€20.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι 

€30.00, €35.00, €40.00, €45.00, €50.00, €55.00. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Οι «Θεσμοφοριάζουσες» με Γιάννη Μπέζο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη στο ΗρώδειοΝέες ταινίες: Το sci-fi θρίλερ «Ούτε καν», «Το Νησί του Μπέργκμαν», «Στη Φωλιά του Κούκου»Τα πιο γοητευτικά στιγμιότυπα στην ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Keywords
Τυχαία Θέματα