«Nτου» Ρουβίκωνα σε ιατρείο γυναικολόγου γιατί αρνήθηκε να κάνει άμβλωση

«Παρέμβαση» σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο φεμινιστικός τομέας του Ρούβικωνα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο γραφείο της γιατρού, της επιτέθηκαν φραστικά και αποχώρησαν. Στη συνέχεια, η αναρχική ομάδα ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο συνοδευόταν από κείμενο που εξηγούσε τους λόγους της ενέργειας.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι «είμαστε αποφασισμένες πως δεν θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα, οπότε θα το επαναλαμβάνουμε έως τέλους: Όταν η άμβλωση πραγματοποιηθεί

νόμιμα και με ασφάλεια, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος για ψυχιατρικά ή σωματικά προβλήματα. Οι γυναίκες συνήθως επιθυμούν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη χρησιμοποιώντας μη ασφαλείς μεθόδους όταν απαγορεύεται η πρόσβαση σε νόμιμη άμβλωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές, όπως ατελής έκτρωση, σήψη, αιμορραγία ή βλάβη σε εσωτερικά όργανα, στείρωση. Οι μη ασφαλείς εκτρώσεις είναι από τους κυριότερους λόγους θνησιμότητας ανάμεσα στις γυναίκες παγκοσμίως».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 49 ετών στον Πάσσαρη Στους δρόμους οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό Μη ασφαλή συσκευασμένο πάγο ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα