Nεκρός και δεύτερος πυροσβέστης στην Κύπρο. Σε εξέλιξη η πυρκαγιά

Και δεύτερος δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κύπρο: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», πρόκειται για τον Μάριο Αριστοτέλους, 44 χρόνων, ο οποίος είχε τραυματιστεί τη Δευτέρα από ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαινε με άλλους δύο συναδέλφους του.

Από το ίδιο δυστύχημα είχε χάσει τη ζωή του και ο δασοπυροσβέστης Ανδρέας Σοφοκλέους, 49 χρόνων, πατέρας πέντε παιδιών.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχει τεθεί το δυτικό μέρος της μεγάλης πυρκαγιάς
που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου-Πλατάνια και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια-Κούρδαλι, Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος -πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών- εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επίσης, επιχειρούν, τα έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δύο Καναντέρ και δύο ελικόπτερα Super Puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και Ιταλία.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα