Mε δείπνα επιχειρούν να σβήσουν τις εστίες έντασης στη Νέα Δημοκρατία

Συνεχίζεται η αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ με αιχμή την προεκλογική τακτική του κόμματος και τα αιτία που οδήγησαν στην εκλογική ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα συνεχίζονται ωστόσο και οι πρωτοβουλίες προκείμενου να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην μπει η ΝΔ σε μια περιδίνηση έντονων εσωκομματικών αναταράξεων.

Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ως σημείο αναφοράς, κατά κύριο λόγο, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μάλιστα μετείχε σε δείπνο με στελέχη της στη Ραφήνα και ζήτησε από όλους να γίνουν θεματοφύλακες
της ενότητας και όχι πρωταγωνιστές μιας αβέβαιης αμφισβήτησης.

Οι παραινέσεις όμως του πρώην προέδρου της ΝΔ φαίνεται πως δεν εισακούστηκαν από όλους τους συνδαιτυμόνες, αφού λίγο αργότερα το στέλεχος του κόμματος και πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, με δημόσιες τοποθετήσεις του προανήγγειλε ότι στο συνέδριο της ΝΔ, όποτε και αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα θέσει ανοιχτά, θέμα αλλαγής ηγεσίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σαφώς πιο προσεκτικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση ζήτησε ευθύνες τονίζοντας πως αν τα είχαμε κάνει όλα σωστά δεν θα χάναμε στις,εκλογές.

Ο πρώην υπουργός απαίτησε να υπάρξει αυτοκριτική, θέση που ερμηνεύθηκε και ως έμμεση απάντηση στην επίσημη γραμμή της ΝΔ, ότι το κόμμα βγήκε αλώβητο από τις κάλπες.

«Εάν τα είχαμε κάνει όλα σωστά, δεν θα είχαμε χάσει τις εκλογές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης (Αντ1) σημειώνοντας ότι «η παράταξη έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι από τον Ιούνιο και μετά απώλεσε τη μεταρρυθμιστική δυναμική».

«Εκ των πραγμάτων, πρέπει και εμείς να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι η ΝΔ υπέστη μία ήττα σε αυτές τις εκλογές, γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, να κάνουμε τη δική μας εσωτερική αυτοκριτική και να κοιτάξουμε και εμείς πως θα γίνουμε καλύτεροι», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα