Lamarr και Farrow: Χάρη σε αυτούς τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ ήταν τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών

Εχθές Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων Πούλιτζερ, των πιο πολυσυζητημένων των τελευταίων ετών, στέλνοντας σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Στην κορυφή, η προεκλογική καμπάνια Τραμπ και οι αποκαλύψεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ.

διαβαστε επισης Απονεμήθηκαν τα βραβεία Πούλιτζερ. New York Times και New Yorker βραβεύτηκαν για την κάλυψη της υπόθεσης Γουαϊνστάιν Ετοιμάζονται οι πρώτες επίσημες κατηγορίες κατά του Harvey Weinstein
Αποκήρυξε τον Woody Allen η Mira Sorvino στέλνοντας ανοιχτή επιστολή στην κόρη του: «Σε πιστεύω και σε στηρίζω»

Η φετινή απονομή των βραβείων αμερικανικής δημοσιογραφίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική, λόγω του ξεσκεπάσματος των Fake News που ανά καιρούς αναμόχλευε η πλευρά του Τραμπ, των πιθανών σχέσεων της προεκλογικής του καμπάνιας με Ρώσους αξιωματούχους, αλλά και του ξεσκεπάσματος κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης που οδήγησε σε μια σειρά καταγγελιών και παραδοχών σεξουαλικής κακομεταχείρισης στο Χόλιγουντ.

Άλλωστε, η αναφορά σε κατηγορίες του παραγωγού του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, του ηθοποιού Kevin Spacey και του δημοσιογράφου Bill O’ Reilly, που ενέπνευσαν το παγκόσμιο κίνημα #MeToo που άνοιξε κύκλο νέων συνομιλιών για τη δυναμική των φύλων και της εξουσίας στο χώρο εργασίας.

Τα βραβεία σάρωσαν οι New York Times και Washington Post, ενώ πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν o Ronan Farrow και ο Kendrick Lamarr.

Grateful for every brave source, for Jodi and Megan, and for a tireless @NewYorker team that stood by this story when others tried to bury it. This moment gets called a reckoning, but we just started telling the truth about old abuses of power. Thanks to all who keep doing so. https://t.co/AJ1QpjdWQs

— Ronan Farrow (@RonanFarrow) April 16, 2018

O Ronan Farrow, δημοσιογράφος του περιοδικού New Yorker τιμήθηκε με το βραβείο, καθώς αποκάλυψε ισχυρισμούς για την διαδεδομένη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάματος, δίνοντας ένα τέλος στην επακόλουθη σιωπή των θυμάτων. Ανάμεσα στις διάσημες σταρ που μίλησαν, ξεσκεπάζοντας τον Harvey Weinstein, ήταν η Gwyneth Paltrow και η Angelina Jolie, προκαλώντας ένα κύμα αντιδράσεων με πολλές ακόμη γυναίκες από διάφορους κλάδους να καταγγέλλουν μαρτυρίες για τη μάστιγα της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Ο Kendrick Lamarr έγινε ο πρώτος ράπερ που τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ για το άλμπουμ του Damn. Στο δίσκο του προβάλλονται τα ακανθώδη προσωπικά και πολιτικά ζητήματα, όπως η φυλή, η πίστη και τα βάρη της εμπορικής επιτυχίας. Η επιτροπή των βραβείων Πούλιτζερ τα περιέγραψε ως εξής: «Μια συλλογή επιδέξιων τραγουδιών ενοποιημένων από τη λαϊκή γνησιότητά τους και τον ρυθμικό δυναμισμό τους, που καταγράφουν την πολυπλοκότητα της σύγχρονης αφροαμερικανικής ζωής».

Kendrick Lamar being the first hip hop artist to win a #Pulitzer prize is a revolutionary sign of rap's influence. But it's also overdue considering the fact that rap started off as a form of journalism and poetry. It's about talking about what's happening where you come from.

— BRIANA
Keywords
Τυχαία Θέματα