Προβάδισμα αυτοδυναμίας για τη ΝΔ

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών - Ζωντανή ροή

22:58: Singular Logic: Eκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει το όριο του 3% και έτσι θα μείνει εκτός της νέας Βουλής, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic.

Με

ενσωματωμένο το 77,20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, λαμβάνει ποσοστό 2,96% έναντι 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ποσοστό που της εξασφάλισε 18 έδρες.

22:50: Ανάλυση HuffPost: Η αυτοδυναμία των 158 και το τέλος της Χρυσής Αυγής

Πώς η ήττα της Χρυσής Αυγής προσέφερε ένα σπουδαίο δώρο στη ΝΔ «λύνοντας τα χέρια» του Μητσοτάκη

Του Αντώνη Φουρλή

22:49: Συγχαρητήρια Bέμπερ και Μοσκοβισί στον Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για τη νίκη στις εθνικές εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, μέσω Twitter. «Συγχαρητήρια στη ΝΔ και στον Κυρ. Μητσοτάκη για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Η Ελλάδα εισέρχεται από σήμερα σε μία νέα εποχή», έγραψε.

Συγχαρητήρια απέστειλε και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ευχαριστώντας τον Αλέξη Τσίπρα. «Ευχαριστούμε τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε πολλά για τη χώρα του και την Ευρώπη, και συγχαίρουμε και ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή επιτυχία στον Κυρ. Μητσοτάκη σε σχέση με την προσπάθειά του να στήσει την ελληνική οικονομία ξανά στα πόδια της. Η Κομισιόν θα στέκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε μέσω Twitter.

22:46: Κουτσούμπας: Είμαστε έτοιμοι να αντιπαλέψουμε και τη νέα κυβέρνηση

22:50: Ανάλυση HuffPost: Η αυτοδυναμία των 158 και το τέλος της Χρυσής Αυγής

«Ευχαριστούμες όλους όσους και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Επίσης, όσους συμπορεύθηκαν με το ΚΚΕ σε αυτήν την εκλογική μάχη, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά του αν και ανήκαν παλιότερα σε άλλους πολιτικούς χώρους, συνεχίζοντας μια ανάλογη συμπόρευση που υπήρξε και στις ευρωεκλογές. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενδυνάμωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας, «η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στον δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης».

«Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών πριν ένα μήνα, αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως την κυβερνητική αλλαγή χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης», είπε.

22:40: Τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια

Δείτε τα αναλυτικά όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών

22:39: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α′ και Β′ Αθηνών

Την εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα ανακοίνωσε η Singular Logic:

ΝΔ: 39,8% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 31,6% και 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ: 8,3% και 23 έδρες

ΚΚΕ: 5,3% και 14 έδρες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,7% και 10 έδρες

ΜεΡΑ24: 3,4% και 9 έδρες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 2,9% και 0 έδρες

22:30: Πανηγυρισμοί στην οδό Πειραιώς

22:20: Μητσοτάκης: Έχω επίγνωση της εθνικής ευθύνης και στέκομαι με σεμνότητα απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία

Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι, είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή το καλοκαίρι διότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει .Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε την δική μας ιστορία.

Είναι χρέος μας να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο κόσμο.

22:05: Bελόπουλος: Ευχαριστώ τους Έλληνες που με εμπιστεύτηκαν

«Υπεύθυνη» και «λογική» αντιπολίτευση θα ασκήσει η Ελληνική Λύση στη Βουλή τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, ευχαριστώντας όσους εμπιστεύτηκαν το κόμμα του στις εκλογές

«Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν την Ελληνική Λύση, θέλω να τους πω ότι αυτό που εγγυούμαστε είναι ότι δεν θα τους διαψεύσουμε» είπε και προσέθεσε: «Δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να τα κάνουμε μαντάρα, μπαίνουμε στη Βουλή για να μιλήσουμε για τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια πέρασε Γολγοθά».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του και στο πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο, όπως είπε, ετοιμάστηκε με πολύ κόπο και προσέθεσε: «Μπορούμε να διδάξουμε σε όλους τους Έλληνες ότι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, δουλειά, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί οι Έλληνες για να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί».

22:00: Συγχαρητήρια Παυλόπουλου σε Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του Κόμματός του.

Επίσης, υπήρξε συνεννόηση ώστε αύριο, μετά την ανακοίνωση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της δύναμης των Κομμάτων στην Βουλή με βάση τ’ αποτελέσματα των σημερινών εκλογών από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, να δοθεί στον κ. Μητσοτάκη, κατά το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και να επακολουθήσει η ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού.

21:54: Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Μητσοτάκη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία μαζί με καθαρή εντολή για μεταρρυθμίσεις κι επιστροφή στην κανονικότητα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του κόμματος, τα στελέχη και τους αγωνιστές της παράταξης που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να πετύχει, κι όλοι εμείς να στηρίξουμε την ανορθωτική προσπάθεια, μετά από 4 χρόνια οπισθοδρόμησης, λαϊκισμού και διχαστικών συνθημάτων».

21:50: Βαρουφάκης: «Το ποσοστό του ΜέΡΑ25 είναι αρκετά μεγάλο για να αλλάξει πολλά»

Υπεύθυνο για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανακοίνωση της εκτίμησης του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών που δείχνουν το κόμμα του να εισέρχεται στη Βουλή.

«Ο Τσίπρας έβαλε τη ΝΔ στις ράγες. Ο λαός μας τιμωρεί αυτούς που του επιβάλλουν μνημόνια. αλλη μία φορά ανέτρεψε μία μνημονιακή κυβέρνηση», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

21:45: Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖA

Με δηλώσεις του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την νίκη της ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα δουλέψουμε με πείσμα το επόμενο διάστημα ώστε αυτή η εκλογική ήττα να αποδειχθεί και πρόσκαιρη» είπε ο ίδιος. «Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», συμπλήρωσε.

21:35: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε πριν λίγη ώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη, του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ το πρωί του είχε ευχηθεί και για τη γιορτή του.

21:30: Συγχαρητήρια επιστολή Γιούνκερ σε Μητσοτάκη

Συγχαρητήρια στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε με επιστολή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καθαρή νίκη σας στις βουλευτικές εκλογές. Γνωρίζετε την προσωπική μου σχέση με την Ελλάδα και τον λαό της, οι οποίοι έχουν υπομείνει τόσα πολλά την τελευταία δεκαετίας. Η αξιοπρέπεια, η αντοχή και η ευρωπαϊκή δέσμευση του ελληνικού λαού αξίζουν τον σεβασμό μας», ανέφερε ο κ. Γιουνκέρ.

Keywords
ποιοι βουλευτες εκλεγονται, singular logic, χρυση αυγη, νεα δημοκρατια, αλέξης τσίπρας, singular, βουλη, εκλογες, νέα, twitter, ελλαδα, τσιπρας, ΚΚΕ, κνε, συριζα, αυγη, καλοκαιρι, χρεος, λύση, σαμαρας, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, δημοκρατικη συμμαχια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βαρουφακης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2015, γιορτη σημερα, κωστας καραμανλης, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βουλευτες, νεος πρωθυπουργος, αρθρο 37, αυγη, βημα, δημοκρατια, δουλεια, ζαππειο, ηττα, κνε, οικονομια, προγραμμα, το βημα, ωρα, αρθρο, αξιοπρεπεια, βελοπουλος, βεμπερ, διαστημα, δυναμη, δηλωση, δηλωσεις, δικη, δοθει, δωρο, ειπε, εκτιμηση, επικοινωνια, επιτυχια, ευθυνη, ευρωπη, κομμα, λύση, μητσοτακης, μπορεις, νικη, νικο, παντα, ορκωμοσια, παμε, πεισμα, πρωι, συγχαρητηρια, ταση, φορα, χρυση, δημητρης, γιορτη, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωστας, μεινει, μια φορα, μπροστα, ποδια, singular, singular logic, θελω να, υπεροχη
Τυχαία Θέματα