LIVE οι δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα - Μάρτιν Σουλτς

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σουλτς ένα 24ωρο πριν επισκεφθεί την Αθήνα είχε δημοσιεύσει κείμενο στο LinkedIn με τίτλο ''No Greek Drama and No Greek
Drachma'' («Ούτε ελληνικό δράμα, ούτε ελληνική δραχμή») στο οποίο αποκαλούσε το νέο πρωθυπουργό της χώρας «χαρισματικό και πραγματιστή» και τόνιζε ότι «Ο Τσίπρας δεν θα βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη και η ευρωζώνη δεν πρόκειται να εξαναγκάσει την Ελλάδα να αποχωρήσει», αφού όπως εξήγησε στο κείμενό του «Δεν συμφέρει κανέναν από εμάς».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (στις 16:30) στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη (στις 18:00) και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (στις 19:00) στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την Παρασκευή ο κ. Σουλτς θα βρίσκεται στο Στρασβούργο όπου και θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Την ίδια ημέρα στην Αθήνα θα βρίσκεται την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα