«JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική»: Οι τελευταίοι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Τζον Κένεντι

22 Νοεμβρίου 1963. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι στο Ντάλας, λίγο πριν τη δολοφονία. Πλάι του η Πρώτη Κυρία Ρζάκι Κένεντι.(AP Photo/Jim Altgens, File)

Πλάνα και μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963, ορισμένοι από τους οποίους μοιράζονται τις ιστορίες τους για πρώτη φορά, στιγμιότυπα του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ υπό αστυνομική κράτηση, όπως και από τη στιγμή του πυροβολισμού κατά τη μεταφορά του στη φυλακή της κομητείας, η περιγραφή της Peggy Simpson, της μοναδικής γυναίκας δημοσιογράφου

του Associated Press που εργαζόταν στο Τέξας το 1963 και ήταν αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή του πυροβολισμού, του Rusty Robbins, αστυνομικού στο Ντάλας που γνώριζε τον Jack Ruby, τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον Όσβλαντ, αλλά και του Bill Mercer, τοπικού δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού KRLD, που ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τον ύποπτο Όσβλαντ ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του προέδρου.

Η νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική», δεύτερο μέρος του βραβευμένου με Emmy franchise «Μία Ημέρα στην Αμερική», παρουσιάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την ημέρα της δολοφονίας του Τζον Κένεντι καθώς και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Η σειρά, που υπογράφουν ο βραβευμένος με Emmy David Glover της 72 Films και οι βραβευμένοι με Όσκαρ παραγωγοί, Dan Lindsey και T.J. Martin, εστιάζει στα γεγονότα της ημέρας εκείνης, μετά από εκτεταμένη έρευνα και σπάνιο υλικό, όπως ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις από τους τελευταίους αυτόπτες μάρτυρες.

Σε συνεργασία με το The Sixth Floor Museum του Dealey Plaza στο Ντάλας και έχοντας την αποκλειστική άδεια για την πρώτη έγχρωμη απεικόνιση του αρχειακού υλικού του μουσείου, καταγράφει μία λεπτομερή ανάλυση της ημέρας, που άλλαξε για πάντα την αμερικάνικη ιστορία.

Στα τρία επεισόδια περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις της αστυνομίας από το σημείο της δολοφονίας την ώρα που οι αστυνομικές αρχές αναζητούσαν τον δράστη, αλλά και ηχογραφήσεις από τις αποστολές της αστυνομίας τη στιγμή που πυροβολήθηκε ο αστυνομικός J.D. Tippit μέχρι τη σύλληψη του Όσβλαντ στο Texas Theater.

Κατά τη διάρκεια κάθε επεισοδίου, θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από ζωντανές ειδησεογραφικές εκπομπές, που δείχνουν τον φόβο, τη σύγχυση και τη θλίψη που σάρωσε τη χώρα μετά τον θάνατο του προέδρου Κένεντι και του αστυνομικού Tippit.

Το «JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική» προβάλλεται από το National Geographic, με αφορμή τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy.

Τα δύο πρώτα επεισόδια κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 21.00, ενώ το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο θα προβληθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 21.00. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV.

Related...«Το Φιλί» του Γκούσταβ Κλιμτ: «Όσο περισσότερο το κοιτάς, τόσο πιο σκοτεινό γίνεται»Μάθιου Πέρι: «Τα Φιλαράκια» αποχαιρετούν τον Τσάντλερ - Η κοινή δήλωση των συμπρωταγωνιστών τουΠολωνία: Στο «φως» κλειδωμένος τάφος παιδιού του 17ου αιώνα - Τι μαρτυρά το λουκέτο
Keywords
Τυχαία Θέματα