International Honors Program στο DEREE: Το πρόγραμμα που καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τις δεξιότητες των σπουδαστών

Το International Honors Program ένα πρόγραμμα το οποίο υπάρχει στο εξωτερικό και απευθύνεται σε πολύ καλούς, ακαδημαϊκά, φοιτητές, ενώ στην Ελλάδα το International Honors Program προσφέρεται αποκλειστικά από το DEREE.

To International Honors Program, μέσα από δημιουργικά μαθήματα που χρησιμοποιούν ύλη και γνώση από διαφορετικά πεδία, προσφέρει ευκαιρίες ακαδημαϊκής έρευνας σε φοιτητές από
το προπτυχιακό ακόμη επίπεδο. Οι φοιτητές που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για το Honor’s παίρνουν υποτροφία. Κατά το thesis τους στο Honors ασχολούνται με ιδιαιτέρως δημιουργικά projects.

Συγκεκριμένα, ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προσφέρει στους σπουδαστές την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαφορετικά μαθήματα και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη. Άλλωστε, τα μαθήματα του προγράμματος επικεντρώνονται περισσότερο στις δεξιότητες των σπουδαστών και όχι στο περιεχόμενο.

Επιπλέον, προσφέρει στους σπουδαστές την δυνατότητα να «κυνηγήσουν» εγχειρήματα που καλλιεργούν την ικανότητά τους να λειτουργούν ανεξάρτητα. Στοχεύει στο να γίνουν οι σπουδαστές ενεργοί πολίτες και όχι να αναζητούν μόνο ακαδημαϊκές επιτυχίες.
Κάθε χρόνο, ένας φοιτητής του Honors παίρνει υποτροφία για να πάει για κάποιες εβδομάδες το καλοκαίρι στο Stanford, σε ένα πρόγραμμα όπου συμμετέχουν φοιτητές από τα Honors προγράμματα από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο (με λίγα λόγια, οι καλύτεροι από τους καλύτερους).

Παρουσίαση των theses των φοιτητών του προγράμματος International Honors στη γκαλερί του Κολλεγίου στο πλαίσιο του Symposium 2015.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι σπουδαστές αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να φοιτήσουν αργότερα σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ως μαθητευόμενοι, όπως το Harvard.

H Δρ. Έλενα Μαραγκού, Διευθύντρια του Διεθνούς Προγράμματος Honors στο DEREE από το 2012, αναφέρει χαρακτηριστικά για το πρόγραμμα ότι είναι πολύ περήφανη για τους 5 πρώτους σπουδαστές που αποφοίτησαν το 2014 από το πρόγραμμα και φέτος, θα αποφοιτήσουν άλλοι 10 εξαιρετικοί φοιτητές.

«Θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια να κάνουμε το πρόγραμμα πραγματικά διεθνές, φέρνοντας περισσότερους φοιτητές από το εξωτερικό, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για τους δικούς μας φοιτητές του προγράμματος, ενώ συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στα εκπληκτικά σεμινάρια που διδάσκονται από το προσωπικό μας, καθώς και να προσφέρουμε υποτροφίες και περισσότερες ευκαιρίες για μαθητεία στο εξωτερικό», καταλήγει η Δρ. Μαραγκού.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα