H «θεά Ήρα» παίζει δυνατά μουσική

.

Στις όχθες του ποταμού Ίμβρασου στη Σάμο τοποθετεί η μυθολογία τη γέννηση της θεάς Ήρας. Στον παραθαλάσσιο οικισμό «Ηραίον» που εκτείνεται μετά τον αρχαιολογικό χώρο του «εκατόμπεδου ναού της» με την εμβληματική «κολώνα», έναν από τους κίονες που στέκει αγέρωχος στο χρόνο, εκεί κάθε Αύγουστο διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του Αιγαίου, το «Ireon Music Festival».

Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια και μια μεγάλη παρέα «ψαγμένων» νέων ανθρώπων, που εμπλουτίζονται διαρκώς από νέους φίλους,  λειτουργώντας ομαδικά και εθελοντικά

διοργανώνουν με τεράστια επιτυχία και προσέλευση κοινού το τριήμερο «Ιreon Music Festival». Πρόκειται για μια γιορτή της «καλής» μουσικής που έχει πλέον ξεπεράσει τα στενά όρια του νησιού της Σάμου και προσελκύει επισκέπτες από όλα τα γύρω νησιά και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας. 

.

Από τη σκηνή του φεστιβάλ, έχουν δημιουργήσει ένα διαδραστικό ρεύμα μουσικής έκφρασης σημαντικοί καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Τζίμης Πανούσης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Μύρωνας Στρατής, ο Δημήτρης Κοργιαλάς με την Ευρυδίκη αλλά και συγκροτήματα όπως οι Αctive Μember, τα Ημισκούμπρια, οι Μπλε, τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Locomondo, οι Domenica, τα Κίτρινα Ποδήλατα και πολλοί ακόμη. Το φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει  και καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση όπως  τους Stranglers (το 2009), τους Stereo MC’S (το 2010), τον Peter Hook and the Light (το 2015), τους Dub Pistols, Manga, Jaya TheCat, Covenant, Inner Circle και πολλούς άλλους.

Φέτος, μετά δύο χρόνια πανδημίας, η... «θεά Ήρα» φαίνεται αποφασισμένη να φέρει στο μέρος που γεννήθηκε, καλλιτέχνες που να δώσουν το δικό τους ηχόχρωμα στο φεστιβάλ:

.

Κυριακή 7 Αυγούστου:

Eisvoleas Full Band

Blend Mishkin & Roots Evolution

Δευτέρα 8 Αυγούστου

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Λ.Ο.Σ

Τρίτη 9 Αυγούστου

1000mods

Magic De spell

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ηραίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την στήριξη και αρωγή όλης της τοπικής κοινωνίας και πολύ εθελοντισμό των νέων ανθρώπων της Σάμου. 

Το Ireon Music Festival είναι το must του καλοκαιριού στη Σάμο κι ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ«Handmade»: Μια έκθεση στη Σάμο για τις κοινωνικές διαστάσεις της χειροτεχνίαςΗλίας Μαγκλίνης: Δεν έχω κανένα εξωραϊσμό για το παρελθόν, ο κόσμος είναι πολύ καλύτερος τώρα
Keywords
Τυχαία Θέματα