H τάση της εβδομάδας: Πώς θα συνδυάσουμε το κοστούμι μας για υπέρκομψες γιορτινές εμφανίσεις

Τα κοστούμια τόσο για το εορταστικό τέλος του 2022 όσο και για το λαμπερό ξεκίνημα του 2023 είναι ένα κομμάτι, ή μαλλον ένα σύνολο από κομμάτια που πρέπει όπωσδήποτε να περιλαμβάνεται στην γκαρνταρόμπα μας. Αυτό φυσικά απευθύνεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ορισμένα είναι πιο φαρδιά, ενώ άλλα αγκαλιάζουν τη σιλουέτα μας. Κάποια είναι κλασικά και μίνιμαλ, ενώ άλλα διαθέτουν βαριά διακοσμητικά στοιχεία και έντονα χρώματα που συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Το βέβαιο είναι ένα: Το κοστούμι μπορεί να μας συντροφεύσει σε διάφορες περιστάσεις, από το πρωί μέχρι

το βράδυ.

Τόσο το ανδρικό, όσο και το γυναικείο κοστούμι, με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορεί να γίνει από επαγγελματικό και επίσημο, μέχρι σέξι και φεστίβ. Αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

Γιατί το έχουμε ανάγκη

Τα κοστούμια αποτελούν βασικό στοιχείο τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας γκαρνταρόμπας, με τις εκδοχές της φετινής σεζόν να το καθιστούν πιο φρέσκο από ποτέ. Η εμμονή μας με τα κοστούμια οφείλεται στο γεγονός ότι οι ρυθμοί μας θέλουν να πεταγόμαστε από το γραφείο στην βραδινή έξοδο ή ακόμα και το ανάποδο.

Εν ολίγοις, η ανάγκη για γρήγορες και άνετες εμφανίσεις προσφέρουν έδαφος στο κοστούμι και λογικά. Άλλωστε, ακόμα και όσοι ή όσες νομίζουμε ότι δεν είμαστε τύποι του κοστουμιού, στην πραγματικότητα δεν έχουμε βρει το κοστούμι που ανταποκρίνεται στην δική μας μοναδική προσωπικότητα.

H υπέρκομψη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας.Πού το είδαμε

Τα κοστούμια φέτος διεκδίκησαν τη θέση που τους αναλογεί τόσο στις ανδρικές όσο και στις γυναικείες πασαρέλες, με δεκάδες διαφορετικά στυλ που προέκυπταν τόσο από τα ευφάνταστα χρώματα όσο και από τα τολμηρά κοψίματα. Ωστόσο, κυρίαρχο χαρακτηριστικό ανάμεσά τους αναδείχθηκε το πάστελ.

Τόσο στα ανδρικά όσο και στα γυναικεία κοστούμια οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις ευνοήθηκαν από τους Jil Sander, τον Canali και Paul Smith, καθένας από τους οποίους προτίμησε διάφορους παστέλ χρωματισμούς για σιλουέτες με παρόμοιες φόρμες.

Σε ό,τι αφορά τα ανδρικά κοστούμια, η Celine Homme και η Prada λάνσαραν slim-fit παντελόνια, ενώ οι Peter Do και Louis Vuitton παρουσίασαν ριψοκίνδυνα κοψίματα με επιβλητικά διακοσμητικά στοιχεία. Εν τω μεταξύ, στη γυναικεία συλλογή, οι Ermanno Scervino, Lanvin και Stella McCartney πειραματίστηκαν με χαλαρές γραμμές και ογκώδη σχήματα.

Οversized κοστούμι Louis Vuitton.Κοστούμι Prada σε neon αποχρώσεις.Πώς θα το συνδυάσουμε

Τα κοστούμια έχουν δημιουργηθεί για να συνεργάζονται άψογα σχεδόν με τα πάντα, με τις περισσότερες επωνυμίες να προτείνουν και ασορτί ζιβάγκο και παντελόνια ή φούστες, που ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους. Ο συνδυασμός είναι φυσικά στο χέρι μας και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και την πιο τετριμμένη φαινομενικά επιλογή σε ένα μαγικό αποτέλεσμα γεμάτο ανατροπή.

Οι μπλούζες και τα πουκάμισα με γιακά είναι μια τυπική επιλογή όταν ψάχνουμε για ένα ρούχο που να δένει σίγουρα με τα κοστούμια. Σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον βρίσκεται στο υλικό, καθώς με ένα σατέν πουκάμισο, το σύνολό μας αμέσως αναβαθμίζεται ενώ με ένα απλό κοντομάνικο πόλο μπλουζάκι αποκτά νεανικό στυλ και αέρα.

.

Αν θέλουμε να καινοτομήσουμε ένα αμάνικο πουλόβερ με λαιμόκοψη ή ένα γιλέκο σε αποχρώσεις που να δημιουργούν ενδιαφέρουσες χρωματικές αντιθέσεις, θα μπορούσαν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους στο γραφείο. Για τις γυναίκες, ένα ζευγάρι μπότες με τακούνι ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ταιριάζουν εξίσου, ανάλογα πάντα με την περίσταση όπου επιθυμούμε να παρευρεθούμε.

Επιπλέον, ένα κομπινεζόν ή ένα τοπ με διαφάνεια δένει φυσικά υπέροχα για μια βραδινή εμφάνιση με το αγαπημένο μας κοστούμι. Φέρνει κοντά το κοριτσίστικο με το λουκ του γραφείου, κάτι που μας προσφέρει αισθησιασμό και ταυτόχρονα δυναμισμό.

Πηγή: fashionunited

Πριν φύγετε...Κέιτ Μος: Με ροζ μαλλιά αλλά χωρίς παντελόνι για τη νέα καμπάνια του Marc JacobsΗ τάση της εβδομάδας: Η δερμάτινη φούστα για κομψές και ζεστές εμφανίσεις μέσα στις γιορτέςΗ τάση της εβδομάδας: Το τοπ με διαφάνεια πιο αισθησιακό από ποτέ
Keywords
Τυχαία Θέματα