H Ρωσία ανακαλεί καθαριστικά προϊόντα της Δύσης γιατί είναι... ανθυγιεινά

Η Ρωσία έχει κατά καιρούς προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τις αγορές της Δύσης. Αρχικά έκαψαν λουλούδια από την Ολλανδία, παρόμοια μοίρα είχε τυρί αγνώστου προελεύσεως αλλά και εισαγόμενα μήλα και καρότα. Την Τρίτη, ήρθε η σειρά των δυτικών... απορρυπαντικών.

Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών Rospotrebnadzor διέταξε τα σούπερ μάρκετ να κατεβάσουν από τα ράφια τους απορρυπαντικά, μαλακτικά και άλλου είδους καθαριστικά προϊόντα μεγάλων πολυεθνικών με το πρόσχημα
ότι περιέχουν ουσίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία. Σύμφωνα με την Washington post, τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή στην ρωσική αγορά. Τον Απρίλιο, η χώρα είχε απομακρύνει συγκεκριμένα καθαριστικά προϊόντα που παράγονταν στην Ουκρανία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα προχωράει σε τέτοιες ενέργειες, η τελευταία ανάκληση προϊόντων προκάλεσε...γέλια στους πολιτικούς κύκλους.

«Ποιος ενοχλήθηκε από τα απορρυπαντικά!!!! Πρέπει να χρησιμοποιούμε χλωρίνη και σαπούνι πάλι; Υπάρχει όριο σε αυτή την χαρά;», έγραψε ο παρουσιαστής ειδήσεων Vladimir Solovyov στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Περιστατικά σαν αυτά έχουν προκαλέσει διάφορα περίεργα περιστατικά. Ένας άνδρας από το Vladivostok είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία όταν είδε τους γείτονές του να χρησιμοποιούν προϊόντα που είχαν ανακληθεί. Σύμφωνα με την Washington Post, ο ίδιος δεν θυμόταν τι του απάντησαν οι αρχές γιατί ήταν... μεθυσμένος.

To επίμαχο βίντεο:

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα