H μετάλλαξη Δέλτα+ δεν ανησυχεί τους ειδικούς στην Οξφόρδη

Μια παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα+ του κορονοϊού, γνωστή ως «Δέλτα+», που εξαπλώνεται στην Αγγλία παρακολουθείται αλλά δεν είναι πιθανό να αλλάξει την εικόνα της πανδημίας, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης, Αντριου Πόλαρντ.

Η υπομετάλλαξη, που επίσημα φέρει την ονομασία AY.4.2 στη Βρετανία, αυξάνεται και αντιπροσωπεύει περίπου το 6% όλων των αλληλουχιών που παράγονται, ανέφερε η βρετανική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν έχει χαρακτηριστεί ως «υπό διερεύνηση» ή «παραλλαγή ανησυχίας».

«Η ανακάλυψη νέων παραλλαγών

είναι φυσικά σημαντικό να παρακολουθείται, αλλά δεν υποδηλώνει ότι αυτή η νέα παραλλαγή θα είναι η επόμενη που θα αντικαταστήσει τη Δέλτα», τόνισε ο Πόλαρντ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Πράγματι, ακόμη και αν το κάνει, η Δέλτα είναι απίστευτα ″καλή″ στη μετάδοση σε έναν εμβολιασμένο πληθυσμό και μια νέα μπορεί να είναι λίγο ″καλύτερη″⁣, αλλά είναι απίθανο να αλλάξει δραματικά την εικόνα από εδώ που είμαστε σήμερα».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤι κοινό έχουν φυματίωση και κορονοϊός και πώς ανατράπηκε ένα ιατρικό δόγμα αιώνωνΚορονοϊός- Έρευνα: Πιθανή επαναμόλυνση κάθε 16 μήνες για τους ανεμβολίαστουςΚορονοϊός: Εμβόλιο κατά της Δέλτα ετοιμάζουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Keywords
Τυχαία Θέματα