H Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τη βοήθεια 40 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το νέο πακέτο βοήθειας αξίας σχεδόν 40 δισεκατομμύριων $ προς την Ουκρανία την Πέμπτη στέλνοντας το νομοσχέδιο στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς η Ουάσιγκτον  τη ροή της στρατιωτικής της βοήθειας σχεδόν τρεις μήνες μετά τη ρωσική εισβολή.

Η Γερουσία ψήφισε με 86-11 υπέρ του πακέτου έκτακτης ανάγκης στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, μακράν το μεγαλύτερο πακέτο

βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μέχρι σήμερα. Και οι 11 αρνητικές ψήφοι ήταν από Ρεπουμπλικάνους.

Η ισχυρή δικομματική υποστήριξη στο νέο πακέτο βοήθειας υπογράμμισε την επιθυμία των Γερουσιαστών -των περισσότερων Ρεπουμπλικανών καθώς και των Δημοκρατικών του Μπάιντεν- να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, χωρίς να στείλουν στρατεύματα των ΗΠΑ.

″Αυτό είναι ένα μεγάλο πακέτο και θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του ουκρανικού λαού καθώς αγωνίζεται για την επιβίωσή του”, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, προτρέποντας να υποστηριχθεί το έκτακτο νομοσχέδιο για τις συμπληρωματικές δαπάνες πριν από την ψηφοφορία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις δαπάνες δεν θα προκύψει καμμία ακύρωση στη χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς την Ουκρανία.

«Συγχαίρω το Κογκρέσο που έστειλε ένα σαφές δικομματικό μήνυμα στον κόσμο ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών στέκεται μαζί με τον γενναίο λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθερία του», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση, σημειώνοντας ότι θα ανακοινώσει ένα άλλο πακέτο βοήθειας την Πέμπτη.

Ένας κορυφαίος βοηθός του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Zελένσκι ευχαρίστησε τη Γερουσία και είπε ότι τα χρήματα θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της νίκης της χώρας του. «Προχωράμε προς τη νίκη με αυτοπεποίθηση και στρατηγική», δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού του Zελένσκι, Aντρι Γέρμακ, σε διαδικτυακή ανάρτηση λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία.

Thanks US Senate for the historic decision to provide $40 billion aid package to

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερουσία, ΗΠΑ, Ουκρανία,gerousia, ipa, oukrania