FT: Πώς το πολιτικό κόστος της συμφωνίας με τους θεσμούς αλλάζει τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης

Στο αδιέξοδο των συζητήσεων ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους θεσμούς αναφέρονται οι Financial Times. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια εμπλοκή με τους δανειστές πριν από το Eurogroup της Μάλτας την Παρασκευή.

Σύμφωνα
με τους Financial Times, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ασκήσει πιέσεις ώστε να μετατεθούν οι περικοπές στις συντάξεις για το 2020, ενώ δεν θα αποδεχτεί και τις προτάσεις των θεσμών στα εργασιακά, δείχνοντας αντίσταση στην απαίτηση για απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, αλλά ταυτόχρονα καθυστερώντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ γίνεται ακόμη λόγος για απόρριψη της συμφωνίας ένα μήνα πριν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Όπως εξηγούν οι FT, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού σχετίζεται με το πολιτικό κόστος που θα έφερε στις επόμενες εκλογές για το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η Ελληνική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει σε «εξωπραγματικές απαιτήσεις», τις οποίες έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα μέρος των Θεσμών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα