FBI: Ο διευθυντής του εκφράζει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το TikTok

Ο Κρις Ρέι

Ο διευθυντής του FBI, Κρις Ρέι εξέφρασε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ σχετικά με το TikTok, προειδοποιώντας την Παρασκευή ότι ο έλεγχος της δημοφιλούς εφαρμογής κοινής χρήσης βίντεο βρίσκεται στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης «που δεν συμμερίζεται τις αξίες μας».

Ο Ρέι είπε ότι το FBI ανησυχεί ότι οι Κινέζοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τον αλγόριθμο συστάσεων της εφαρμογής,

«που τους επιτρέπει να χειραγωγούν το περιεχόμενο και, αν θέλουν, να το χρησιμοποιούν για επιχειρήσεις επιρροής». Υποστήριξε επίσης ότι η Κίνα δύναται να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για την συλλογή δεδομένων των χρηστών της, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις κατασκοπείας.

″Όλα αυτά τα πράγματα βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης που δεν συμμερίζεται τις αξίες μας και που έχει μια αποστολή που έρχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με ό,τι είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό θα πρέπει να μας αφορά”, είπε ο Ρέι μιλώντας στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής Gerald R. Ford του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Αυτές οι ανησυχίες είναι παρόμοιες με αυτές που είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια ομιλιών του στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, όταν τέθηκε το θέμα. Και καταγράφονται κατά τη διάρκεια του συνεχούς διαλόγου στην Ουάσιγκτον σχετικά με την εφαρμογή.

Το TikTok ανήκει στην ByteDance με έδρα το Πεκίνο. Ένας εκπρόσωπος του TikTok δεν επέστρεψε αμέσως ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Associated Press που ζήτησε σχόλιο την Παρασκευή.

Αλλά σε μια ακρόαση στη Γερουσία τον Σεπτέμβριο, η ελληνο-αυστραλέζα Διευθύντρια Λειτουργίας του TikTok Βανέσα Παππάς απάντησε σε ερωτήσεις μελών λέγοντας ότι η εταιρεία προστατεύει όλα τα δεδομένα από Αμερικανούς χρήστες και ότι οι κινεζικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά.

«Δεν θα μοιραστούμε ποτέ δεδομένα», τόνισε η Παππάς.

Ανησυχώντας για την επιρροή της Κίνας στο TikTok, η κυβέρνηση Τραμπ το 2020 απείλησε να απαγορεύσει την εφαρμογή εντός των ΗΠΑ και πίεσε την ByteDance να πουλήσει το TikTok σε μια αμερικανική εταιρεία. Αμερικανοί αξιωματούχοι και η εταιρεία βρίσκονται πλέον σε συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία που θα επιλύσει τις αμερικανικές ανησυχίες για την ασφάλεια, μια διαδικασία που ο Ρέι είπε ότι λαμβάνει χώρα σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚαναδάς: Βρέθηκε νεκρή η διάσημη tiktoker Μέγκα ΤακούρΤο τέλος των social media όπως τα ξέραμε (;)Ποιες συνταγές του TikTok είναι πετυχημένες και ποιες ένα φιάσκο
Keywords
Τυχαία Θέματα