European Super League: Οι αντιδράσεις της UEFA και των συλλόγων

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την European Super League (ESL) σε μια είδηση που έσκασε σαν βόμβα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι αντιδράσεις τόσο της UEFA όσο και της πλειοψηφίας των μεγάλων συλλόγων ήταν άμεσες. 

UEFA

«Ειμαστε σίγουροι σίγουρη για τη στιβαρότητα των νέων κανόνων μας»

«Αυτή η απόφαση δεν υποδηλώνει έγκριση ή επικύρωση της λεγόμενης «Super League», αλλά μάλλον υπογραμμίζει ένα ιστορικό έλλειμμα στο πλαίσιο προέγκρισης της UEFA, μια τεχνική

πτυχή που έχει ήδη αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί τον Ιούνιο του 2022», σημείωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. «Η UEFA είναι σίγουρη για την στιβαρότητα των νέων κανόνων της, και συγκεκριμένα ότι συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς νόμους και κανονισμούς», πρόσθεσε.

pic.twitter.com/yKJSXByR1n

UEFA (@UEFA) December 21, 2023

FIFA

«Πιστεύουμε ακράδαντα στην ιδιαίτερη φύση του αθλητισμού»

«Η FIFA θα αναλύσει τώρα την απόφαση σε συντονισμό με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ομοσπονδίες-μέλη προτού σχολιάσει περαιτέρω», υπογράμμισε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. «Σύμφωνα με το καταστατικό της, η FIFA πιστεύει ακράδαντα στην ιδιαίτερη φύση του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της δομής της πυραμίδας, η οποία στηρίζεται στην αθλητική αξία, και στις αρχές της ανταγωνιστικής ισορροπίας και της οικονομικής αλληλεγγύης», συμπλήρωσε.

ECA

«Πιο ενωμένοι από ποτέ ενάντια στις προσπάθειες λίγων ατόμων»

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι «πιο ενωμένο από ποτέ ενάντια στις προσπάθειες λίγων ατόμων» να ξαναρχίσουν ιδιωτικά τουρνουά, δήλωσε σήμερα η Ενωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), ανανεώνοντας την υποστήριξή της προς την UEFA. Για την ECA, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ακυρώνει τους κανόνες που αντιτάχθηκαν το 2021 από την UEFA σε μια πρώτη προσπάθεια σε ανταγωνιστική διοργάνωση «δεν υποστηρίζει ούτε εγκρίνει σε καμία περίπτωση κανένα σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League» σημειώνοντας ότι στο μεταξύ πραγματοποιήθηκαν «μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

ECA takes note of the judgment issued by the European Court of Justice today.

Keywords
Τυχαία Θέματα
European Super League,UEFA