Eπίσκεψη Μητσοτάκη στην Αγκυρα: Η πρώτη χειραψία με Ερντογάν και η υποδοχή στο αεροδρόμιο

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στην Τουρκική Προεδρία. Αγκυρα, 13 Μαϊου 2024.

Η πρώτη εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτή, έξω από την Προεδρία της Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποδέχθηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό με πλατύ χαμόγελο. Και οι δύο φαίνονται ιδιαίτερα ευδιάθετοι, ενώ και η γλώσσα του σώματος επιβεβαιώνει το καλό κλίμα - τουλάχιστον

πριν από την συνάντηση.

Πλατιά χαμόγελα από Κυριάκο Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν κατά την υποδοχή στην Τουρκική Προεδρία. 13 Μαϊου 2024

Τα χαμόγελα συνεχίζονται και καθ’οδόν προς το γραφείο του Τούρκου Προέδρου, με το πολύ ενδιαφέρον στιγμιότυπο (φωτογραφία παρακάτω) όπου περπατούν «υπό το βλέμμα» του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, το πορτρέτο του οποίου δεσπόζει στον χώρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν υπό το βλέμμα του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ. Άγκυρα, 13 Μαϊου 2024

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν ποζάρουν και καθιστοί για τους φωτογράφους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου είναι παρόντες οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι δύο διπλωματικοί σύμβουλοι, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των Υφυπουργών Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και Κώστα Φραγκογιάννη, αρμοδίων για τον πολιτικό διάλογο και τη «θετική» ατζέντα και του Μπουράκ Ακσαπάρ, του Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη και του Τούρκου ομολόγου του, Ιμπραήμ Καλίν, του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Αθανάσιου Ντόκου, της Συμβούλου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού, Αριστοτελίας Πελώνη, και της Διευθύντριας Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρας Κάπη. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν. Άγκυρα, 13 Μαϊου 2024

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά την επαναβεβαίωση της αμοιβαίας βούλησης για αποχή από ένταση και προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι δύο ηγέτες αναμένεται να προβούν και σε επισκόπηση της προόδου, που έχει καταγραφεί στον πολιτικό διάλογο, τη «θετική» ατζέντα και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνει στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024. (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)

Νωρίτερα, ο διεθνές φωτογραφικό πρακτορείο Getty έστειλε τις πρώτες 9 φωτογραφίες από την επίσημη τελετή υποδοχής για τον Ελληνα πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο της Αγκυρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνει στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024. (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images) (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε υπό βροχήν, όπως φαίνεται και από τις ομπρέλες που έχουν ανοίξει άνδρες της ασφάλειας. Κατεβαίνει με πλατύ χαμόγελο από το αεροπλάνο και κατευθύνεται προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο οποίος τον περίμενε στην πίστα του αεροδρομίου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024. (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)

Τα χαμόγελα είναι αρκετά πλατιά, αν και αυτό δεν προεξοφλεί πάντοτε μία «εύκολη» επίσκεψη. Τιμητικό άγημα από Τούρκους στρατιώτες είχε παραταχθεί αποτίοντας τιμές στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024.  (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)

Παρών στο αεροδρόμιο της Αγκυρας για την υποδοχή και ο Ελληνας πρέσβης, Θεόδωρος Μπιζάκης, μαζί με τα κορυφαία στελέχη της διπλωματικής αποστολής της χώρας μας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024. (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)

Ο Χακάν Φιντάν συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μαζί κατευθύνθηκαν στα αυτοκίνητα για να επιβιβαστούν με προορισμό την έδρα της Προεδρίας της Τουρκίας, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024.  (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)

Στις μικρές «ομοιότητες» που παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι, τα χρώματα στις γραβάτες και τα κοστούμια Μητσοτάκη - Φιντάν...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024.  (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024.  (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο διεθνές αεροδρόμιο Esenboga στην Άγκυρα, Τουρκία στις 13 Μαΐου 2024.  (Photo by Binnur Ege Gurun Kocak/Anadolu via Getty Images)Related...Burnout στη δουλειά: Τι λένε Ελληνες εργαζόμενοι και πώς βλέπουν την ψυχική υγεία οι εργοδότεςΜαγική αποκάλυψη στην Αλεξάνδρεια: Το Ιδρυμα Ωνάση αποκατέστησε την οικία Κωνσταντίνου Καβάφη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Eπίσκεψη Μητσοτάκη, Αγκυρα,Episkepsi mitsotaki, agkyra