Dronamics και ΕΛΤΑ υπέγραψαν συμφωνία για παραδόσεις με drone στην Ελλάδα

asas

Η Dronamics, η πρώτη αεροπορική εταιρεία cargo drone στον κόσμο με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη, και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ανακοίνωσαν μία συμφωνία που θα φέρει τις πρώτες ταχυδρομικές υπηρεσίες με cargo drone στην Ελλάδα.

Η Dronamics θα παρέχει middle mile delivery στα ΕΛΤΑ,

αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. 

«Ξεκινώντας με μια εγχώρια υπηρεσία που θα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά, οι δύο εταιρείες διερευνούν επίσης τη διεθνή συνεργασία για την παροχή ταχυδρομικών παραδόσεων cargo drone από την Αθήνα σε βασικές ευρωπαϊκές πόλεις».

Ο τομέας των ταχυδρομείων και των δεμάτων γίνεται ένας από τους πρώτους που υιοθετούν την πράσινη τεχνολογία drone cargo της Dronamics. Τον περασμένο μήνα, η Dronamics ανακοίνωσε μια επιστολή προθέσεων με τον όμιλο Emirates Post Group, την εθνική ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τα ΕΛΤΑ διαχειρίζονται περίπου 1.100 σημεία εξυπηρέτησης σε ολόκληρη τη χώρα. «Οι στρατηγικοί τους στόχοι περιλαμβάνουν την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη, γεγονός που τους καθιστά πρώτους χρήστες των υπηρεσιών cargo drone που προσφέρει η Dronamics».

Dronamics, the world's first cargo drone airline licensed to operate in Europe, and Hellenic Post (ELTA) have announced an agreement that will lead to the first postal deliveries by cargo drones in #Greece. pic.twitter.com/hD9gEEERKP

Emerson (@EEmerson14) November 2, 2023

Να σημειωθεί μάλιστα πως η χώρα μας γίνεται η πρώτη αγορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της Dronamics, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, προστίθεται στην ανακοίνωση. Η αεροπορική εταιρεία cargo drone εστιάζει στην καθιέρωση υπηρεσίας αποστολών αυθημερόν που θα συνδέει την Αθήνα, με τη βιομηχανική βόρεια περιοχή της χώρας, καθώς και με τα νησιά στο νότο.

Dronamics will soon debut the Black Swan, a a pilotless drone certified to carry freight in the European Union starting in 2023.

Read more- https://t.co/9jLZNRdPO4#Dronamics#pilotless#drone#debut#launch#cargo#aipic.twitter.com/jmgw5v6riM

— Manufacturing Today India (@MfrgTodayIndia) January 3, 2023

Το Black Swan της Dronamics απαιτεί μόλις 400 μέτρα για να προσγειωθεί και να απογειωθεί, μια βιώσιμη λύση για την προσέγγιση απομακρυσμένων και υποεξυπηρετούμενων περιοχών όπου οι παραδοσιακές υποδομές αεροδρομίων απουσιάζουν ή είναι υποανάπτυκτες. Υπάρχουν πάνω από 300 κατοικημένα νησιά στην Ελλάδα, οι κοινότητες των οποίων μπορούν να επωφεληθούν από μια ταχύτερη, φθηνότερη και οικολογική λύση για το αεροπορικό φορτίο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έναν οργανισμό που φημίζεται για την ιστορική του κληρονομιά και την εντυπωσιακή του εμβέλεια», λέει ο Svilen Rangelov, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dronamics.

«Η Dronamics βρίσκεται σε μια αποστολή να καταστήσει δυνατή την αυθημερόν παράδοση για όλους, παντού, και η ένωση των δυνάμεων της με τα ΕΛΤΑ μας βοηθά να προχωρήσουμε στον στόχο μας. Αυτή η συνεργασία είναι ένα καθοριστικό βήμα προς την ενδυνάμωση των κοινοτήτων, τη γεφύρωση των αποστάσεων και την παροχή βασικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές και προσβάσιμες για όλους».

Ο Γρηγόρης Σκλήκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προσθέτει: «Η συνεργασία των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την Dronamics είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που θα αλλάξει τον χάρτη στην ελληνική αγορά ταχυμεταφορών. Μαζί με την Dronamics, θα παρέχουμε υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα ταχύτερα, μακρύτερα και με πιο οικολογικό τρόπο. Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημείο καμπής στην αναδιοργάνωσή μας, καθώς συνοψίζει το σύνθημά μας για το μέλλον: Φτάνοντας παντού, καλύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dronamics, ΕΛΤΑ, Ελλάδα,Dronamics, elta, ellada