Dendrobium: Ηλεκτροκίνητο τετράτροχο κτήνος, ιπποδύναμης 1.500 αλόγων

Υπάρχουν τα «κανονικά» αυτοκίνητα, τα εντυπωσιακά σπορ supercars και τα υπέρτατα θηρία της ασφάλτου, hypercars. Αυτή η τελευταία κατηγορία, μέχρι σχετικά πρόσφατα, ήταν μάλλον «ασύμβατη» με την έννοια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς όταν ακούει κάποιος για ηλεκτροκίνητα, σκέφτεται μάλλον μικρού μεγέθους και χαμηλών επιδόσεων αυτοκίνητα. Βεβαίως, όπως έχει αποδείξει η Tesla Motors του Elon Musk, αυτό απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Σε αυτό τον τομέα κινείται και η Vanda Electric, η οποία αναπτύσσει το πρώτο hypercar της
Σιγκαπούρης. Πρόκειται για το Dendrobium, το οποίο παίρνει το όνομά του από ένα είδος ορχιδέας της Σιγκαπούρης. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Gizmag, το εν λόγω φιλόδοξο πρόγραμμα θα έχει ιπποδύναμε 1.500 αλόγων και θα είναι σε θέση να φτάσει από τα 0 στα 100 χλμ/ ώρα μέσα σε περίπου 2,6 δευτερόλεπτα. Σκοπός είναι η μέγιστη ταχύτητά του να είναι τα 400 χλμ/ ώρα, με εμβέλεια 400 χλμ. Το όχημα θα είναι φτιαγμένο από ίνα άνθρακα και αλουμίνιο.

Πάνω στο Dendrobium εργάζεται η ομάδα Williams Advanced Engineering και υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης, το οποίο σημαίνει ότι ένα πρωτότυπο πλήρους μεγέθους μάλλον θα παρουσιαστεί το 2017.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα