5 κήποι που κάνουν την Αθήνα το καλοκαίρι να μοιάζει με όαση

Το καλοκαίρι ισοδυναμεί με αυξημένη θερμοκρασία και πολλή μα πολλή ζέστη! Εάν μείνετε στην πόλη, σίγουρα θα σας είναι δύσκολο να πάρετε την απόφαση να σηκωθείτε από τον καναπέ, να αποχωριστείτε τον κλιματισμό ή τον ανεμιστήρα και να βγείτε στη ζέστη. Επειδή, όμως, το να μείνετε στο σπίτι δεν θα κάνει καλό στην ψυχολογική σας κατάσταση και μία κρύα μπίρα είναι το φάρμακο για τη ζέστη, οι παρακάτω 5 κήποι θα είναι η τέλεια όαση δροσιάς για το ζεστό
καλοκαίρι.

Six d.o.g.s

Εάν το επισκέπτεστε τον χειμώνα δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αποχωριστείτε το καλοκαίρι, αφού ο κήπος του παραμένει ανοιχτός και δροσερός όλο το καλοκαίρι με την ταμπέλα «Στο βάθος κήπος», να σας προσκαλεί να κάτσετε. Η αυλή της Αβραμιώτου είναι σημείο συνάντησης. Εκεί μπορείτε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε παρόλο που θα βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης, αφού οι τοίχοι από τα γύρω κτίρια προστατεύουν από τον ήχο και τη βαβούρα. Αν δεν σας αρέσει η μπίρα, ένα κοκτέιλ θα σας δροσίσει εξίσου.

Rad place to have a drink! #sixdogs #Greece #Athens #GoGreeceLightning

A photo posted by Kale Taylor (@cabbage10) on Jul 26, 2015 at 8:21am PDT



Διεύθυνση: Αβραμιώτου 6- 8, Αθήνα

Black Duck Garden

Στο συγκρότημα που βρίσκεται τώρα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και το Black Duck Garden, εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία. Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836 και ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας, με τέσσερις εισόδους, σιντριβάνι και μία στέρνα με χρυσόψαρα. Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος, εκείνου του μεγάλου κήπου. Παραμένει όμως μία μοναδική μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία. Σκέφτεστε καλύτερο μέρος για να πιείτε μία κρύα μπίρα και να νιώσετε για λίγο κι εσείς βασιλιάδες; Το μοναδικό αρνητικό είναι, οι ελαφρά τσιμπημένες τιμές στο μενού.

Διεύθυνση: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα

Vinifera Wine Bar

Δίπλα στο διατηρητέο κτίριο της Cava Vinifera, στον κήπο του εστιατορίου Γεύσεις, θα βρείτε το Vinifera Wine Bar. Λίγο ο κήπος, λίγο ο αέρας που έχουν τα βόρεια προάστια, θα σας προσφέρει τη χαλάρωση που χρειάζεστε στο μέσο του καλοκαιριού. Έχει μία μεγάλη λίστα με κρασιά από ελληνικά και ξένα οινοποιεία, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε μπουκάλι ή ποτήρι μαζί με ελληνικές γεύσεις σε μορφή finger food.

Διεύθυνση: Κηφισίας 317, Κηφισιά

The Art Foundation [taf]

Αν θέλετε να συνδυάσετε την τέχνη, την κουλτούρα με μία βραδινή ή απογευματινή βόλτα, το taf είναι ο προορισμός που ψάχνετε. Μουσική, φωτογραφία και ζωγραφική, όλα συνδυάζονται αρμονικά στην όμορφη αυλή του πολυχώρου, μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Το taf, έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας χώρος διακίνησης σύγχρονων ιδεών και πρακτικών, όπου ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός. Αν πάλι όλα τα παραπάνω δεν σας λένε και πολλά, μπορείτε να απολαύσετε μόνο τον καφέ ή το ποτό σας στον όμορφο χώρο του.

Διεύθυνση: Νορμάνου 5, Μοναστηράκι

Νομισματικό Μουσείο

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κήπους στην Αθήνα. Έχει μία αίσθηση παλιού αρχοντικού, με πολύ πράσινο που βοηθά να έχετε παραπάνω δροσιά. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε το πρωί ή το απόγευμα και να το συνδυάσετε με μία βόλτα από τις εκθέσεις του μουσείου ή το βράδυ για ένα ποτό. Εάν είστε τυχεροί μπορεί αν πετύχετε και κάποια από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται το βράδυ.

Διεύθυνση: Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα