365 ημέρες ιστορίες και ρεπορτάζ HuffPost Greece

Η ελληνική έκδοση της HuffPost Greece γιόρτασε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της με την Αrianna Huffington μας εύχεται «Χρόνια Πολλά» παρέα με τις συντακτικές ομάδες της Huffington Post απ' όλο τον κόσμο από τον Καναδά έως την Ιαπωνία!.

Από τα γενέθλιά μας όμως δεν θα μπορούσαν να λείπουν μερικά από εκείνα τα ρεπορτάζ τα οποία δημοσιεύθηκαν στη σελίδα μας αυτές τις 365 ημέρες που πέρασαν.
Ας τα θυμηθούμε:

Η αποστολή στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Ένα ρεπορτάζ της Κατερίνας Πρίφτη η οποία συνάντησε πρόσφυγες του Κομπάνι και τις οικογένειες μαχητών κατά του ISIS.

Η Ιθάκη των προσφύγων: Αυτό συμβαίνει πραγματικά στη Μυτιλήνη. Αντέχετε να διαβάσετε;.

Η Αγγελική Κουγιάννου ταξίδεψε στη Μυτιλήνη ενώ το Παρίσι δεχόταν τρομοκρατικά χτυπήματα. Μίλησε με ντόπιους και εθελοντές και κάλυψε Όσα δεν δείχνουν οι κάμερες στη Μυτιλήνη

Πήγαμε όμως και στη Χίο και τις «φυλακές των διακινητών». Ο Αλέξης Γαγλίας μίλησε με 9 κατηγορούμενους και καταδικασμένους για διακίνηση ανθρώπων

Ο Δημοσθένης Γκαβέας μας έκανε ξενάγηση εκεί όπου το έγκλημα μυρίζει φορμόλη, στο Εγκληματολογικό Μουσείο και τους θησαυρούς του κακού

Νίκος Παλαιολόγος/Sooc

Η Κατερίνα Κοσκινά στην πρώτη της συνέντευξη ως Διευθύντρια του Eθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μία συνέντευξη από τον Γιώργο Μυλωνά.

Στα άδυτα του Προεδρικού Μεγάρου Το Προεδρικό Μέγαρο παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της χώρας για το μέσο Έλληνα. Η HuffPost Greece κατάφερε να εξασφαλίσει μια αποκλειστική ξενάγηση στα άδυτα του Προεδρικού στον απόηχο της αποτυχίας για εκλογή Προέδρου από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένα ρεπορτάζ της Δέσποινας Τριβόλη.

Η Μυρτώ δύο χρόνια μετά την επίθεση στην Πάρο – Τη συναντήσαμε στη Λάρισα. Η Αγγελική Κουγιάννου ταξίδεψε στη Λάρισα και συνομίλησε με τη μητέρα της, κ. Μαρία Κοτρώτσου, που κάνει τα πάντα για να δει ξανά το παιδί της όπως ήταν πριν από εκείνη την τραγική ημέρα.

Η Μυρτώ πριν την επίθεση στην Πάρο

Ζώντας με το AIDS: Η μαρτυρία του οροθετικού Νίκου Φακιολά στη HuffPost Greece

Ακόμη μία συνέντευξη η οποία ξεχώρισε. Ο Νίκος Φακιόλας έμαθε ότι είναι οροθετικός το 2011 και όταν η Δέσποινα Τριβόλη τον πήρε τηλέφωνο δέχτηκε αμέσως να της μιλήσει. «Εάν δεν μιλάμε εμείς οι οροθετικοί για όλα αυτό αυτά που μας συμβαίνουν, ποιος θα μιλήσει; Στο χέρι μας είναι», είπε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επίσης και η συνέντευξη με τον 96χρονο, Στέλιο Γιώτα, στρατιώτη στο πλευρό του πρώτου Έλληνα πεσόντα Αξιωματικού, Αλέξανδρου Διάκου. Μίλησε στον Δημοσθένη Γκαβέα για το Έπος του 40.

Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, η έξοδος από την Ευρωζώνη και η Θεωρία των Παιγνίων: ένας Νομπελίστας της Οικονομίας αναλύει

Στα πλαίσια του 1ου Παγκόσμιου Συνέδριου Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ (World Science Conference Israel 2015) παρακολούθησε ο Θάνος Καμπύλης και εξασφάλισε μία συνέντευξη με μία από τις μορφές, όπως έγραψε, της Οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Καθηγητή Robert Aumann.

Οι 207 ημέρες της πρώτης φοράς Αριστερά: Το χρονικό

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι 93 πιο σημαντικές στιγμές από την εκλογή έως την παραίτηση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μεταμεσονύκτια Eurogroup και Σύνοδοι Κορυφής, καθημερινές ανατροπές, μια συμφωνία που δεν ερχόταν και ένα δημοψήφισμα που μια ολόκληρη γενιά δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ζούσε.

Είχε προηγηθεί όμως από την Κατερίνα Πρίφτη και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ από ένα «μικρό» κόμμα σε κόμμα εξουσίας. Οι ημερομηνίες «σταθμοί» . 'Εμφαση είχε δοθεί επίσης και στο από που πηγάζει η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλο ερώτημα γιατί οι Κεντροαριστεροί επιλέγουν πρώτη φορά Αριστερά. Η Μαρίνα (μας) Δεμερτζιάν και η Κατερίνα Πρίφτη αναρωτήθηκαν Πόσο Αριστεροί όμως νιώθουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Από πού «ήρθαν» και πως επηρεάζουν τη φυσιογνωμία του κόμματος; Και η Κεντροαριστερά τι απέγινε;

Κι έπειτα ήρθε Ο πρώιμος θάνατος του «πρώτη φορά αριστερά» - Γιατί τα σοσιαλιστικά κόμματα δεν ξέρουν εάν πρέπει να στραφούν πιο αριστερά ή προς το κέντρο

Πόσο εύκολο ήταν να μείνει ο Τσίπρας πιστός στην ιδεολογία του και να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Τι εμπόδια συνάντησε και τελικά αναγκάστηκε να αποδεχτεί τους δύσκολους όρους των δανειστών και στη συνέχεια να παραιτηθεί, ανακηρύσσοντας νέες εκλογές; Το ρεπορτάζ είναι της Μαριαλένας Περπιράκη.

Τα «ταξίδια θανάτου» στη Μεσόγειο, η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού και οι λόγοι που οδήγησαν στην έξαρση του φαινομένου

Στον φάκελο προσφυγικό ένα ακόμη θέμα της HuffPost Greece και ήταν επίσης από την Κατερίνα Πρίφτη είναι το ρεπορτάζ για την πρωτοφανή έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες που αποτελούν τις πύλες εισόδου στην ΕΕ, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Τα δύο πρόσωπα της Πλατείας Βικτωρίας

Η Αγγελική Κουγιάννου γράφει για εκείνους που πήραν πρόσφυγες σπίτι τους και εκείνους που τους έδιωξαν.

Ταξιδεύει όμως και επιβιβάζεται στο δρομολόγιο Μυτιλήνη - Πειραιάς και μαθαίνει 11 ιστορίες ασυνόδευτων παιδιών, 11 ιστορίες βίαιης ενηλικίωσης.

Κάναμε όμως και μία βόλτα μέχρι το Διάστημα συζητήσαμε τη σημασία του 2014 για την εξερεύνηση του Διαστήματος και οι ελληνικές εταιρείες με το «βλέμμα προς τα άστρα». Ο Κώστας Μαυραγάνης μας εξήγησε τα βασικά αλλά και τα σπουδαία όταν η NASA εντόπισε πλανήτη «ξάδελφο» του δικού μας, που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή

Ωστόσο, δημοσιεύσαμε και μερικά ιστορικά θέματα τα οποία τα ανεβάσαμε στη σελίδα μας στην κατηγορία «Αφιερώματα». Ξεχωρίσαμε μεταξύ άλλων: 562 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Το χρονικό του τέλους μιας Αυτοκρατορίας και Όπου τολμούν οι αετοί: Η δράση της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.

Σε αυτή την κατηγορία έχει βοηθήσει πολύ και ο Στέφανος Νικήτας με θέματα όπως: Άγγελοι στην κόλαση: Η παιδική εργασία στο Μπαγκλαντές μέσα από φωτογραφίες και Το όραμα του πατέρα Αντώνιου Mutyaba στην Ουγκάντα: Η μάχη με την πείνα, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή όμως στην ίδια κατηγορία φιλοξενήσαμε και μία διαφορετική συνέντευξη του κ. Βασίλη Λεβέντη με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ. Τέλος ο Στέφανος έγραψε και για τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη τα οποία κατασκευάζει ο Θοδωρή Τσίκη στο Πέραµα.

Ξεχωρίσαμε επίσης: Το Νεώριο Σύρου μέσα από τις ιστορίες του ανθρώπου που ήταν «η ψυχή» του Ναυπηγείου

Η Νάγια Κωστιάνη έγραψε για την ιστορία της μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδα της Ερμούπολης και ενός από τα παλαιότερα μηχανουργεία της Ελλάδας, το Νεώριο Σύρου. Ένα από τα πρώτα κείμενα για την κατηγορία Θάλασσα .

Σειρά έχει η συνέντευξη με τον 'Αγγελο Πατσιά, το δάσκαλο που έφτιαξε ένα αλλιώτικο δημοτικό σχολείο στο ορεινό Ρέθυμνο. Θα το βρείτε επίσης στην κατηγορία μας Στην Πράξη!

Η ΗuffPost Greece όμως την χρονιά που πέρασε ασχολήθηκε επίσης και με το φαινόμενο brain drain με την Μαριαλένα Περπιράκη να συντονίζει ένα ''πείραμα'': Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό απάντησαν στις ερωτήσεις εκείνων που σκέφτονται να μεταναστεύσουν

Μετρήσαμε όμως και πόσα λεφτά πληρώνονται οι Έλληνες ανάλογα με το επάγγελμα τους. Σερβιτόροι, ντελιβεράδες, φύλακες, πωλητές, κομμωτές, οδηγοί ταξί, διαφημιστές, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε πολυεθνικές, ιερείς, γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι. Όλοι δήλωσαν τυχεροί που έχουν δουλειά, αλλά ταυτόχρονα απογοητευμένοι με τις απολαβές τους.

Ο Βαγγέλης Τριάντης έγραψε για τους νέους αγρότες και συγκεκριμένα για τα νέα μέτρα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ενώ άνοιξε το φάκελο της υπόθεση ΑΤΕ και έγραψε για Το «balloon payment» και τα πέντε σημεία «κλειδιά» ενός διαχρονικού σκανδάλου

Τον Αύγουστο κάναμε μία ''βόλτα'' με το ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα συμμετείχαμε σε βάρδια. Διαβάστε περισσότερα λοιπόν για το ασθενοφόρο που δεν αργεί ποτέ.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο ξεχωρίζει είναι οι Έλληνες χωρίς Πατρίδα. Ο Αλέξης Γαγλίας μίλησε με τον Γέρο του Μοριά και τον Αδάμ λίγες ημέρες πριν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια πήγαινε στη Βουλή.

Η πιο σουρεαλιστική ίσως συνέντευξη ήταν εκείνη την οποία έκανε η Κατερίνα Νανοπούλου με το Κουλούρι για την πολιτική, τη δημοσιογραφία και το σκληρό κόσμο του διαδικτύου.

Ακολουθούν από την ίδια 6 μικρές ιστορίες ρατσισμού από Έλληνες μετανάστες και δύο blogs: Τι σημαίνει να είσαι ψυχολόγος στην Ελλάδα; και Εκείνοι που «έκλεψαν» στον Μαραθώνιο
.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Future Library: H ελληνική βιβλιοθήκη που βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Γκέιτς με 1 εκ. δολάρια δείχνει το μέλλον. Επιπλέον, η Βασιλική έχει γράψει Γιατί επιβάλλεται να είσαι φεμινίστρια στη σεξιστική Ελλάδα του 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
huffington post, huffington, ιαπωνια, isis, μυτιληνη, βουλη, λαρισα, aids, world, science, israel, συριζα, δημοψηφισμα 2015, εμφαση, τσιπρας, εκλογες, ελλαδα, πειραιας, NASA, δραση, παραιτηση λεβεντη, προυστ, ταξι, νέα, ατε, εκαβ, blogs, σημαίνει, future, feed, property, ρια αντωνιου, ανακοινωση nasa, δημοψηφισμα, τονια αντωνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αγγελικη, ξανα, κομματα, τι σημαινει, χωρες, αινιγματα, ατε, δουλεια, εκαβ, εξοδος, εργασια, θανατος, θαλασσα, θεμα, ιθακη, ιθαγενεια, ισραηλ, ιταλια, μητερα, νεα μετρα, ρεθυμνο, τα νεα, τηλεφωνο, φτωχεια, φωτογραφιες, aids, blogs, αδαμ, αδυναμια, αετοι, αλωση, βρειτε, γιατροι, δεσποινα, διαστημα, δυναμη, δειχνει, δοθει, ευκολο, ειπε, ερωτηματολογιο, ιδια, υποθεση, θεωρια, ιδεολογια, ιδρυμα, καμερες, κομμα, λεφτα, λειπει, μορια, μαρια, νεωριο, νεωριο συρου, νικητας, παντα, οραμα, οροθετικος, ουγκαντα, παιδι, παρισι, πηγαινε, πυλες, συγκεκριμενα, συνεχεια, σκαφη, σπιτι, σχολειο, φορα, χερι, αγγελοι, ερωτησεις, φυλακες, future, γιωτα, huffington post, huffington, feed, isis, israel, κειμενα, κωστας, μεινει, οδηγοι, ομαδες, property, προυστ, ψυχολογος, science, σημαίνει, θανος, θεματα
Αναζητήσεις
katerina prifti genethlia
Τυχαία Θέματα