1.700 πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά. 3.000 στον καταυλισμό της Ειδομένης

Περίπου 1.700 μετανάστες και πρόσφυγες μετέφεραν το πρωί από νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά δύο επιβατηγά οχηματαγωγά.

Συγκεκριμένα το «Αριάδνη 2» μετέφερε 1692 άτομα από Μυτιλήνη και Χίο και 13 άτομα το «Βlue star 2» από την Κω. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους 2 επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ
ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Eπίσης κλειστή είναι, από νωρίς το πρωί, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της γειτονικής χώρας, έχουν επιτρέψει την είσοδο σε μόλις 860 πρόσφυγες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 3.000 άνθρωποι και άλλοι 300 περιμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί, «εγκαινιάστηκε» η λειτουργία του κέντρου μετεγκατάστασης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με την έλευση -μέχρι στιγμής- 19 λεωφορείων με πρόσφυγες, 7 εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν από την Κοζάνη.

Πάντως, λεωφορεία με πρόσφυγες βρίσκονται σταθμευμένα -λόγω των αγροτικών μπλόκων- ή καθ' οδόν σε όλη την εθνική οδό, από Αθήνα καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία της Επιθεώρησης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Καβάλα έχει ξεκινήσει ένα λεωφορείο, ένα από Τρίκαλα, 23 από Λάρισα, 13 από Μαγνησία και 11 από Φθιώτιδα.

Στο μεταξύ, ταυτοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για το εσωτερικό της Ελλάδας από τη Λέσβο είναι 2.513 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο σύνολο τους αναμένεται να αναχωρήσουν με τα σημερινά πλοία της γραμμής προς Καβάλα και Πειραιά.

Από το πρωί οι ροές ανθρώπων προς τη Λέσβο δείχνουν να μειώνονται λόγω των νότιων ανέμων που φυσούν στην περιοχή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα