1.133 συλλήψεις στην Τουρκία - Ευγενικές συστάσεις από την ΕΕ για τη δημοκρατία του Ερντογάν
«H σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και των διαδηλωτών
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος για θέματα Διεύρυνσης, Γκιγιόμ Μερσιέ, απάντησε ότι «ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει τις δημοκρατικές της αξίες. Τα δικαιώματα των εκλεγμένων αξιωματούχων, καθώς και το δικαίωμα των ειρηνικών διαδηλώσεων πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά».
«ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΠΡΟΕΔΡΊΑ / MURAT CETINMUHURDAR / HANDOUT» - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προεδρεύει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα της Τουρκίας στις 24 Μαρτίου 2025.. (Photo by Turkish Presidency/Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu via Getty Images)Θεωρεί η ΕΕ «ομοϊδεάτη χώρα εταίρο» την Τουρκία;Ερωτηθείς για το αν και κατά πόσο η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί για την ΕΕ, «ομοϊδεάτη χώρα εταίρο», ο Γκιγιό Μερσιέ επανέλαβε τη δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία: «θέλουμε η Τουρκία να παραμείνει προσηλωμένη στην Ευρώπη, αλλά αυτό απαιτεί σαφή δέσμευση σε δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές» και παράλληλα «είναι σημαντικό η Τουρκία να σέβεται αυτές τις θεμελιώδεις αρχές».
Στο μεταξύ, στην Άγκυρα ο Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την σύλληψη Ιμάμογλου και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με κύμα διαδηλώσεων σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «κίνημα βίας», αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που γίνονται κατά της φυλάκισης Ιμάμογλου. Τόνισε πως το CHP θα χρειαστεί να λογοδοτήσει για τους τραυματισμούς αστυνομικών και για ζημιές σε περιουσίες.
Έπειτα από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να «σταματήσει να παρακινεί» τους πολίτες. Μίλησε επίσης για «σόου» του CHP, το οποίο θα τελειώσει αναπόφευκτα «κάνοντας τα στελέχη του να αισθανθούν ντροπή για το κακό που προκάλεσαν στη χώρα».
IZMIR, ΤΟΥΡΚΙΑ - 2025/03/23: Μια διαδηλώτρια με καλυμμένο το πρόσωπό της κρατάει ένα πλακάτ που γράφει «Όχι Ρετζέπ, όχι κλάμα» κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Μετά τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, xιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη. (Photo by Murat Kocabas/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: Μεταξύ των συλληφθέντων άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσειςΤην ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ερντογάν επιχειρεί να προβάλει τη θεωρία, ότι η αντιπολίτευση και οι διαδηλωτές αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με τις «τρομοκρατικές οργανώσεις».
«Μεταξύ 19 και 23 Μαρτίου, συνολικά 1.133 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση για συμμετοχή σε μη αδειοδοτημένες διαδηλώσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ταυτοποιήθηκαν άτομα που συνδέονται με 12 τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια (ανάρτηση στις 24 Μαρτίου στο X).
Δίνοντας έμφαση στη στάση «μηδενικής ανοχής», ο υπουργός Εσωτερικών που είναι αρμόδιος και για τη Δικαιοσύνη, επανέλαβε ότι «καμία προσπάθεια υποκίνησης βίας στους δρόμους και υπονόμευσης της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας δεν θα γίνει ανεκτή», ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στις προβοκάτσιες.
Συμμαχία Προθύμων: Δεν τίθεται ζήτημα ακύρωσης του διαλόγου με την ΑγκυραΣχετικά με την ενημέρωση που έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, από την πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προς τους ηγέτες χωρών της ”συμμαχίας των προθύμων” για την Ουκρανία, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Τούρκος πρόεδρος, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πάολα Πίνο, απάντησε ότι η Τουρκία αποτέλεσε μέρος αυτών των συζητήσεων πριν από τα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα.
Και λίγο αργότερα, ερωτηθείς αν η Επιτροπή σκοπεύει να επανεξετάσει την πραγματοποίηση των δύο διαλόγων υψηλού επιπέδου τον επόμενο μήνα με την Τουρκία, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Γκιγιό Μερσιέ απάντησε από την πλευρά του: «Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες σε αυτό το στάδιο για πιθανή ακύρωση».
Προσθέτει, ωστόσο, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση με την Τουρκία.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τροχαίο στην Πάτρα: IX έπεσε πάνω σε τάφους – Κατέστρεψε το μνήμα της κόρης της Πισπιρίγκου
- Σοκ για 38χρονο Αγρίνιο: Ψάρεψε ένα χταπόδι κι όταν πήγε να το φάει…κόντεψε να πεθάνει – «Κόπηκε η ανάσα μου, έβαλα το δάχτυλο μέσα και…» – ΒΙΝΤΕΟ
- Πρώτη νύχτα στη φυλακή για τον Εκρέμ Ιμάμογλου – Ποιο ήταν το πρώτο του γεύμα
- Ήπαρ: Το μυστικό για να μην «γεμίσει» λίπος κρύβεται στις διατροφικές συνήθειες της… μαμάς
- Καραμπόλα στον Κηφισό: Νταλίκα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και μηχανές στο Ρέντη
- Συνελήφθη 60χρονος για τη φωτιά στη Λευκάδα
- Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε με ποια είναι ερωτευμένος και με την… άδεια της συζύγου του
- “Νοσοκομείο” η Παρί ενόψει Παναθηναϊκού
- Το χρονικό με το νεκρό βρέφος στην Εύβοια: Πώς πέθανε και ένα αδερφάκι του – Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
- Ενας ηγέτης και κάποιες ντουντούκες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Οι νέοι είναι ωραίοι: Τα wonderkids του Γιοβάνοβιτς στο μάτι ευρωπαϊκών μεγαθηρίων (Εικόνες)
- Δίκη Φιλιππίδη: Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για χειραγώγηση δικαστών και εισαγγελέων
- «Τεράστια πόλη» κάτω από τις πυραμίδες της Γκίζας: Αμφιλεγόμενη ανακάλυψη διχάζει τους επιστήμονες
- Σίσσυ Χρηστίδου: Η νέα «απάντηση» στους επικριτές της
- 1.133 συλλήψεις στην Τουρκία - Ευγενικές συστάσεις από την ΕΕ για τη δημοκρατία του Ερντογάν
- Γαλλία: 7 Κροάτες χούλιγκαν συνελήφθησαν για επεισόδια και ναζιστικούς χαιρετισμούς (βίντεο)
- Ξάνθη: Αφαίρεσαν πηνία χαλκού αξίας 155.000 ευρώ από στύλους της ΔΕΗ (Φωτό)
- Ανάρτηση Ιμάμογλου μέσα από τη φυλακή: «Μια χούφτα κακών ανθρώπων σήμερα φοβάται πολύ»
- Τέλος η δωρεάν επίσκεψη στο όρος Φούτζι: Εισιτήριο 27 δολαρίων λόγω συνωστισμού και σκουπιδιών
- Δεν φαντάζεστε πόσο απλές είναι οι μικρές εκρήξεις δραστηριότητας καθημερινά που χαρίζουν χρόνια

- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- 1.133 συλλήψεις στην Τουρκία - Ευγενικές συστάσεις από την ΕΕ για τη δημοκρατία του Ερντογάν
- Δίκη Φιλιππίδη: Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο για χειραγώγηση δικαστών και εισαγγελέων
- Ξάνθη: Αφαίρεσαν πηνία χαλκού αξίας 155.000 ευρώ από στύλους της ΔΕΗ (Φωτό)
- Τέλος η δωρεάν επίσκεψη στο όρος Φούτζι: Εισιτήριο 27 δολαρίων λόγω συνωστισμού και σκουπιδιών
- Οι νέοι είναι ωραίοι: Τα wonderkids του Γιοβάνοβιτς στο μάτι ευρωπαϊκών μεγαθηρίων (Εικόνες)
- Ανάρτηση Ιμάμογλου μέσα από τη φυλακή: «Μια χούφτα κακών ανθρώπων σήμερα φοβάται πολύ»
- Δεν φαντάζεστε πόσο απλές είναι οι μικρές εκρήξεις δραστηριότητας καθημερινά που χαρίζουν χρόνια
- «Τεράστια πόλη» κάτω από τις πυραμίδες της Γκίζας: Αμφιλεγόμενη ανακάλυψη διχάζει τους επιστήμονες
- Γαλλία: 7 Κροάτες χούλιγκαν συνελήφθησαν για επεισόδια και ναζιστικούς χαιρετισμούς (βίντεο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Bristol Myers Squibb: Οι εξελίξεις στη θεραπεία για προχωρημένο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα
- Light: Πόσα χρήματα θέλει ο γνωστός τράπερ για να συμμετέχει στην Eurovision
- Εξιχνιάστηκαν τέσσερις απάτες στη Ναύπακτο
- Κατώτατος μισθός: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις – Πού θα ανέβει, ποια επιδόματα συμπαρασύρει ανοδικά
- ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Άργους – Κινδυνεύουν παιδιά
- Μωρό κλειδώθηκε κατά λάθος μέσα σε αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο: Μεγάλη αναστάτωση για τη μητέρα
- Περισσότεροι από 1.130 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη στην Τουρκία - Η πρώτη φωτογραφία του Ιμάμογλου στη φυλακή
- Απίστευτη καραμπόλα περιπολικών στον δρόμο - Πού συνέβη το πρωτοφανές ατύχημα [βίντεο]
- Μπίκα τροχαίο: “Αναγνωρίζει το λάθος της και ζητάει συγγνώμη”
- Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή: Δημοσιονομική σταθερότητα, μείωση χρέους και ίση μεταχείριση στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αύξηση των αμυντικών δαπανών